Celine Dion, Doctor Honoris Causa (Galerie Video)

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a primit, joi, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Laval din Quebec, în semn de recunoaştere pentru talentele sale artistice, dar şi pentru "valorile sale umane profunde".

145 afișări
Imaginea articolului Celine Dion, Doctor Honoris Causa (Galerie Video)

Celine Dion, Doctor Honoris Causa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artista canadiană, îmbrăcată în roba tradiţională a viitorilor doctori, a declarat că este "emoţionată" şi "mândră" de această recompensă.

După ce a mulţumit familiei sale şi publicului, dar şi soţului său, René Angelil, Celine Dion a adus un omagiu celor care au învăţat-o să iubească "franceza din Franţa", precum Luc Plamondon sau Jean-Jacques Goldman.

"Prin acest semn de recunoştinţă excepţională, dorim să subliniem cariera magistrală a acestei mari doamne a cântecului, precum şi valorile umane profunde ale acestei artiste care a atins cele mai înalte culmi ale lumii spectacolului, care şi-a afişat mereu identitatea de cetăţean francofon din Quebec, pe toate scenele", a declarat Denis Briere, rectorul Universităţii Laval.

Acesta a precizat că artista este implicată în numeroase cauze umanitare, precum Fundaţia Celine Dion, Fundaţia canadiană împotriva fibrozei chistice şi Fondul memorial al prinţesei Diana.

Celine Dion a primit, de-a lungul carierei, titlul de ofiţer al Ordinului Naţional din Quebec, al Ordinului din Canada, iar în luna mai, a fost recompensată cu titlul de ofiţer al Legiunii de Onoare din partea guvernului Franţei.

Cântăreaţa va susţine, vineri, un concert gratuit la Quebec, cu ocazia sărbătoririi a 400 de ani de la fondarea oraşului. Potrivit presei canadiene, la eveniment sunt aşteptate aproximativ 200.000 de persoane.

Celine Dion - "All By Myself"

Celine Dion - "Think Twice"

Celine Dion - "My Heart Will Go On"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici