Cercetătorii gălăţeni au inventat ciocolata fără zahăr. Produsul utilizează un îndulcitor natural

  • Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi au inventat ciocolata fără zahăr.
  • Produsul utilizează un îndulcitor natural şi are numeroase proteine.
2966 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii gălăţeni au inventat ciocolata fără zahăr. Produsul utilizează un îndulcitor natural

Sursa foto: profimedia

Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi anunţă că au inventat ciocolata proteică cu lapte şi fără zahăr.

„Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispoziţie un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziţie o serie de ingrediente speciale. Şi asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, care a creat o reţetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanţi, ba mai mult, conţine un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenţei aminoacizilor esenţiali”, au anunţat reprezentanţii UDJ Galaţi.

Produsul se numeşte Green Velvet şi foloseşte un îndulcitor natural.

„Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte - se numeşte aşa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana şi eritritol. Reţeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer şi proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă şi asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, au explicat specialiştii universităţii gălăţene.

Ciocolata proteică poate fi comandată on-line.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici