„Cernobîl/ Chernobyl” - Globul de Aur 2020 pentru cea mai bună miniserie

Producţia HBO "Cernobîl/ Chernobyl" a primit Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie/ cel mai bun film TV la cea de-a 77-a ediţie a galei, care are loc duminică noapte, la Los Angeles.

270 afișări
Imaginea articolului „Cernobîl/ Chernobyl” - Globul de Aur 2020 pentru cea mai bună miniserie

"Cernobîl/ Chernobyl" - Globul de Aur 2020 pentru cea mai bună miniserie

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate producţiile "Catch-22", "Fosse/Verdon", "The Loudest Voice" şi "Unbelievable".

La gala de anul acesta, "Cernobîl/ Chernobyl" a mai primit un Glob de Aur, pentru cel mai bun rol secundar masculin, acordat actorului suedez Stellan Skarsgård.

Anul trecut, premiul a fost acordat miniseriei "Assassination of Gianni Versace: American Crime Story".

Salutată de critici şi de public, miniseria realizată de postul de televiziune american HBO a prezentat momentele tragice din timpul catastrofei nucleare de la Cernobîl.

Miniseria de cinci episoade îi are în distribuţie pe Jared Harris, Stellan Skarsgård şi Emily Watson. Producţia regizată de Johan Renck spune povestea accidentului şi insistă asupra eforturilor făcute de salvatori, dar şi asupra celor de a reduce efectele exploziei reactorului nuclear de la centrala din Prîpeat. La scurt timp de la lansare, cu o medie de 9,7 din 10 pe IMDb - din notele oferite de 140.000 de utilizatori ai platformei deţinute de Amazon -, "Cernobîl" depăşea în popularitate serialul cult "Breaking Bad" (9,5), dar şi foarte mediatizatul "Game of Thrones" (9,3), al cărui ultim sezon, difuzat anul trecut, a decepţionat mulţi fani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici