Chineza şi spaniola, cele mai vorbite limbi din lume în 2030

Spaniola, care este, în prezent, a patra limbă vorbită în lume, va urca pe poziţia a doua în 2030, imediat după chineză, a declarat un specialist spaniol în cadrul unui seminar dedicat limbilor latine, citat de Lusa.

2 afișări
Imaginea articolului Chineza şi spaniola, cele mai vorbite limbi din lume în 2030

Chineza şi spaniola, cele mai vorbite limbi din lume, în 2030

Secretarul Asociaţiei Academiilor lingvistice, Humberto López Morales, a declarat că spaniola este vorbită în prezent de 5,7% din populaţia mondială, procent care va creşte la 7,5%, în 2030.

Responsabilul spaniol a prezentat aceste date în discursul de deschidere a seminarului "Spaniola, limbă de dialog", organizat de ambasada Spaniei în Argentina.

Academicianul de origine cubaneză, care a trăit mult timp în Porto Rico şi care a primit cetăţenia spaniolă, a afirmat că Statele Unite ale Americii, cu 32 milioane de vorbitori de spaniolă, sunt al cincilea stat hispanic al lumii şi vor deveni primul în 2050.

"Până în 2050, în SUA se vor naşte 2,5 hispano-americani pe minut, 3.700 pe zi şi peste 100.000 pe lună", a susţinut el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici