Chitara lui Elvis, vesta roşie a lui Michael Jackson şi pianul lui Lady Gaga, scoase la licitaţie

Instrumentele Regelui Rock, vesta roşie a lui Michael Jackson sau primul pian al celebrei cântăreţe Lady Gaga vor fi scoase la licitaţie pe 21 mai, laolaltă cu o serie de obiecte aparţinând lui Freddie Mercury, Johhny Cash şi Steve Ray Vaughan, relatează Le Figaro.

811 afișări
Imaginea articolului Chitara lui Elvis, vesta roşie a lui Michael Jackson şi pianul lui Lady Gaga, scoase la licitaţie

Chitara lui Elvis, vesta roşie a lui Michael Jackson şi pianul lui Lady Gaga, scoase la licitaţie (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Casa de licitaţii Julien’s din New York va scoate la licitaţie pe 21 mai o serie de obiecte aparţinând unor legende ale muzicii, printre care primul pian al cântăreţei Lady Gaga şi o chitară ce a aparţinut lui Elvis Presley.

Licitaţia denumită "Music Icons" se va desfăşura în incinta Hard Rock Café din Times Square şi reuneşte zeci de piese emblematice din arhiva personală a celebrităţilor.

Fanii lui Elvis pot găsi la licitaţie o droaie de obiecte ce aparţin Regelui: de la faimoşii ochelari cu montură de argint, la inelele încrustate cu diamante, până la trivialele… cutii pentru medicamente, costumul său negru sau o vestă de piele, o chitară şi un pian.

Printre "vedetele" licitaţiei sunt o chitară Gibson Dove, cumpărată în 1969 de tatăl lui Elvis Presley, domnul Vernon, care a personalizat-o înainte a i-o oferi fiului său. Cadoul domnului Vernon a fost un semn de recunoştinţă pentru fiul său, după ce marele cântăreţ obţinuse centura neagră la karate.

Obiectul este estimat la 200.000 - 300.000 de dolari americani. Elvis Presley ar fi făcut-o cadou, în timpul unui concert în Carolina de Nord în 1975, unui spectator care a conservat-o până în zilele noastre. Cealaltă piesă de rezistenţă a colecţiei cântăreţului este primul său pian, de asemenea estimat la 200.000 - 300.000 de dolari americani. Preţul estimativ este mai mare decât cel al primului pian al lui Lady Gaga. Pianul pe care Lady Gaga a compus primul sau cântec la vârsta de 5 ani este evaluat la 100.000 - 200.000 de dolari americani.

Stefani Germanotta este adevăratul nume a lui Lady Gaga. Faimoasa duduie excentrică a compus primul său cântec la vârsta de 5 ani, acompaniindu-se la acest pian cu margini drepte, marca Everett, cumpărat de bunicii săi.

Chiar dacă sunt estimate la preţuri mai mici, multe dintre obiectele scoase la licitaţie atrag atenţia pasionaţilor de istorie a muzicii rock sau pop. Printre acestea se numără vesta de inspiraţie militară purtată în turneuri de cântăreţul britanic Freddie Mercury, o vestă din piele roşie purtată de Michael Jackson sau una dintre celebrele cămăşi negre purtate de Johnny Cash.

Cu toate acestea, preţul estimativ cel mai mare revine unei chitare electrice marca Fender Broadcaster, oferită de Jimmie Vaughan fratelui său, virtuozul chitarist Stevie Ray Vaughan. Cu acest instrument, estimat la 400.000 - 600.000 de dolari americani, celebrul chitarist, influenţat de blues şi rock, a creat stilul său muzical legendar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici