Chris De Burgh va concerta în Iran

Cântăreţul Chris De Burgh , cunoscut în întreaga lume cu hit-ul "Lady in Red", va fi primul artist occidental care va concerta în Iran după revoluţia din 1979, informează BBC News.

2 afișări
Imaginea articolului Chris De Burgh va concerta în Iran

Chris De Burgh va concerta în Iran

Autorităţile de la Teheran au aprobat planurile pentru concertul cântăreţului irlandez, care va cânta împreună cu grupul pop iranian Arian, a declarat managerul formaţiei.

De Burgh a înregistrat de curând o melodie, "The Words I Love You", împreună cu grupul menţionat.

Melodiile occidentale cu versuri sunt interzise în Iran, deşi postul de radio de stat difuzează uneori versiuni instrumentale ale melodiilor populare pe plan internaţional.

Iranienii care vor să înregistreze albume muzicale sau să organizeze concerte au nevoie de autorizaţii din partea autorităţilor.

Luna trecută, guvernul de la Teheran a anunţat începerea unei campanii împotriva muzicii rap, pe autorităţile iraniene o consideră obscenă.

De Burgh, cunoscut pentru baladele sale rock, este un muzician care nu riscă să atragă nemulţumirea Ministerului Culturii şi Religiei.

Managerul truperi Arian a declarat că ministerul "a anunţat oficial că nu are nicio obiecţie faţă de un concert comun cu Chris De Burgh" şi că se încearcă organizarea acestuia pentru perioada iunie-iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici