Christian Bale, în următorul film al regizorului chinez Zhang Yimou

Actorul britanic Christian Bale va face parte din distribuţia filmului "Nanjing Massacre", realizat de Zhang Yimou, cineastul chinez care a regizat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, informează hollywoodreporter.com.

34 afișări
Imaginea articolului Christian Bale, în următorul film al regizorului chinez Zhang Yimou

Christian Bale, în următorul film al regizorului chinez Zhang Yimou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul va avea un buget de producţie de 600 de milioane de yuani (90,2 milioane de dolari) şi va deveni, din acest punct de vedere, cel mai scump lungmetraj regizat de cineastul chinez.

Această sumă este foarte apropiată de bugetul de care a dispus John Woo când a regizat "Red Cliff" şi se apropie de totalul obţinut de "Aftershock", lungmetrajul chinez cu cele mai mari încasări pe plan intern.

Masacrul de la Nanjing, ce a avut loc în 1937, când trupele japoneze au ucis mii de cetăţeni chinezi în capitala de atunci a Chinei, a reprezentat subiectul mai multor filme şi coproducţii chineze. Toate aceste filme au inclus personajul John Rabe, un om de afaceri german care a salvat vieţile a sute de refugiaţi chinezi în timpul acelor evenimente.

Christian Bale nu va interpreta rolul lui John Rabe, ci pe cel al unui preot american al cărui prenume este John, care, la rândul său, a salvat mulţi chinezi de la moarte.

Scenariul filmului "Nanjing Massacre" a fost scris de Yan şi Liu Heng, care au redactat şi scenariul pentru "Ju Dou", unul dintre filmele de debut ale cineastului Zhang Yimou.

Filmul va fi turnat în proporţie de 40% în limba engleză, restul urmând să fie realizat în dialectul mandarin. Filmările vor debuta pe 10 ianuarie într-o biserică din era republicană (1911-1949) din apropiere de Nanjing.

Cel mai mare succes de box-office al regizorului Zhang Yimou a fost lungmetrajul "Eroii/ Hero", cu Jet Li în rolul principal, care a avut încasări de 54 de milioane de dolari în Statele Unite. Cel mai recent film al său se intitulează "Under The Hawthorn Tree" şi va avea premiera europeană în februarie, în secţiunea Generation a Festivalului de Film de la Berlin.

Zhang Yimou a fost nominalizat de două ori la Oscar. Niciun film şi niciun regizor din China nu a câştigat vreodată un trofeu major în cadrul galei organizate de Academia de film americană.

Regizorul Zhang Yimou a câştigat două premii Leul de Aur, în 1992, cu "Qiu Ju da guan si/ The Story of Qiu Ju", şi în 1999, cu "Mica învăţătoare", precum şi un Leu de Argint, cu "Da hong deng long gao gao gua/ Raise the Red Lantern", în 1991, la Festivalul de Film de la Veneţia.

Primul său film, "Sorgul roşu", în care joacă Gong Li, soţia şi muza sa, a câştigat Ursul de Aur la Berlin în 1988. Regizorul a devenit celebru pe plan internaţional cu filmul "Da hong deng long gao gao gua/ Raise the Red Lantern". Au urmat "Huozhe/ Lifetimes", Marele Premiu al juriului de la Cannes, în 1994, şi "Eroul", în 2003.

Galezul Christian Bale a fost distribuit mulţi ani în producţii independente, înainte de a juca în câteva filme de la Hollywood cu un buget important. Astfel, Christian Bale a atras atenţia publicului la vârsta de 13 ani, când a jucat în filmul "Imperiul soarelui" (1987). Au urmat rolurile din "American Psycho" (2000), "Equilibrum" (2002), "Batman - Începuturi" (2005), "Prestigiul" (2006), "I'm Not There" (2007), "Drumul dreptăţii/ 3:10 To Yuma" (2007), "Cavalerul negru" (2008) - filmul cu cele mai mari încasări din 2008 -, şi "Terminator - Salvarea" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici