Cioloş: Bucureştiul a devenit un oraş trendy după ce s-a deschis Centrul Vechi

Bucureştiul a devenit "trendy" după ce s-a deschis Centrul Vechi şi au apărut cluburi şi evenimente "underground", a spus vineri premierul Dacian Cioloş, care a adăugat că Ministerul Culturii trebuie să vină cu soluţii ca să scoată la lumină partea creativă a acestui fenomen.

457 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Bucureştiul a devenit un oraş trendy după ce s-a deschis Centrul Vechi

Cioloş: Bucureştiul a devenit un oraş trendy după ce s-a deschis Centrul Vechi (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Ţin minte că acum doi ani deja, când au început să se deschidă curse low-cost spre Bucureşti, dinspre Franţa, Germania, prieteni mai tineri-că eu sunt deja în vârstă, am trecut într-o altă categorie-dar prieteni mai tineri, de 20-25 de ani, am fost suprins să aud în mediul ăsta de tineri care astăzi circulă în Europa de la un capăt la celălalt în weekend-uri, nu există frontiere, şi care îmi spuneau: <<(...) ai vreo casă, vreun apartament în Bucureşti, că mergem în Bucureşti?>>. <<Dar ce să faceţi în Bucureşti?>>. <<Păi tu nu ştii că Bucureştiul e noua destinaţie trendy din Europa>>. După ce în anii 2000 era Berlinul, în jurul căruia s-a dezvoltat toată dinamica asta, eu am surpriza să aud că Bucureştiul a ajuns un oraş trendy după ce s-a deschis şi Centrul Vechi şi au apărut o serie de cluburi, de evenimente, cele care erau cumva underground, nu doar fizic, ci şi din punct de vedere al percepţiei", a relatat vineri premierul, prezent la o conferinţa naţională privind mediul urban.

Dacian Cioloş a mai adăugat că trebuie "scos la lumină" ceea ce până acum era "informal".

"Trebuie să dăm legitimitate pentru că în România, şi la nivelul autorităţilor, ca să susţii un proiect el trebuie să fie recunoscut.(...): <<Ce sunt chestiile alea? Aia nu e cultură. Cultura e ceea ce vedem la muzeu, în vitrine, în expoziţii.>> Şi cred că aici, fără a omorî spiritul ăsta creativ, să vedem în ce fel putem legitima şi prin competiţiile pe care le organizăm la Ministerul Culturii prin premii, concursuri, şi aşa mai departe, să legitimăm şi să scoatem la lumină toată partea asta a creativă underground", a spus prim-ministrul.

Dacian Cioloş participă vineri la conferinţa "Revitalizare comunitară şi impact de dezvoltare economică inovatoare prin valorificarea patrimoniului comunitar abandonat în marile aglomerări urbane”, organizată la Palatul Victoria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici