Circul italian "Loredana Belluci", marele câştigător la Festivalul de Artă a Circului din Capitală

Circul "Loredana Belluci" din Italia a câştigat premiul Leul de Aur la Festivalul Internaţional de Artă a Circului (FIAC) 2012, care s-a desfăşurat în perioada 26 mai - 5 iunie, la Circ & Variete Globus din Bucureşti, informează un comunicat.

675 afișări
Imaginea articolului Circul italian "Loredana Belluci", marele câştigător la Festivalul de Artă a Circului din Capitală

Circul italian "Loredana Belluci", marele câştigător la Festivalul de Artă a Circului din Capitală

Circul "Loredana Belluci" din Italia a cucerit juriile şi publicul şi a luat premiul cel mare al Festivalului Internaţional de Artă a Circului pentru spectacolul "Piraţi, în căutarea fericirii", care include numere cu foci, hipopotami, pinguini, şerpi, pelicani şi ţestoase.

La 30 de puncte diferenţă de marele câştigător s-au situat spaniolii de la Circul Zoppis, care au primit Leul de Argint, pentru spectacolul "Magnifico", o incursiune fascinantă în lumea din adâncuri, în care coralii, broaştele ţestoase, scoicile, căluţii de mare şi peştii răpitori dansează, fac jonglerii şi acrobaţii în ocean.

Spectacolul Circului "Americano" din Serbia a obţinut 44 de puncte şi s-a clasat pe locul al treilea în preferinţele juriului şi publicului românesc, câştigând Leul de Bronz.

Artiştii au evoluat în faţa a trei jurii, care au evaluat actul de creaţie, calitatea show-ului, talentul şi dăruirea realizatorilor şi interpreţilor.

Juriul de specialitate i-a avut în componenţă pe Boris Maykhrovski - director general adjunct al Circului de Stat din Rusia, Arlette Hanson - director general al Wintercircus, Olada, Konrad Porod - Austria, impresar artistic, agent exclusiv al Friedrichstadt Palast Berlin, Germain Guillmot - performance designer la Casting and Performance Vicepresindency Cirque du Soleil, Canada, Ana Maria Butoiescu Hogea - director adjunct artistic, designer de costume şi coregraf la Circ & Variete Globus Bucureşti şi Patrice Hourdequin - preşedinte al Asociaţiei monarhale a prietenilor Circului din Monaco.

Preşedintele tuturor juriilor a fost Manuela Cernat, doctor Honoris Causa, profesor universitar, prorector al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti.

În afară de Leul de Aur, circul "Loredana Belluci" din Italia a cucerit premiile pentru cea mai bună scenografie (Jarold Niemen), cea mai bună regie (Sandy Medini), cel mai bun scenariu (Sandy Medini) şi cele mai bune costume (Jennifer Medini).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici