Ciripitul păsărilor pe cale de dispariţie a scos nume sonore din topul muzical australian

Un album alcătuit în întregime din cântece şi ciripituri ale păsărilor australiene pe cale de dispariţie a debutat în primele cinci poziţii ale topului muzical Aria din această ţară, relatează BBC.

613 afișări
Imaginea articolului Ciripitul păsărilor pe cale de dispariţie a scos nume sonore din topul muzical australian

Sursa foto: profimedia

Songs of Disappearance îi depăşeşte pe cei de la Abba şi The Weeknd, dar şi pe favoriţii de Crăciun Michael Bublé şi Mariah Carey.

Creat de BirdLife Australia, albumul cuprinde cântecele păsărilor din 53 dintre cele mai ameninţate specii din Australia.

Unele sunete au necesitat ore întregi de aşteptare pentru a înregistra un singur ciripit scurt.

David Stewart, un specialist în înregistrarea sunetelor din fauna sălbatică, a petrecut mai mult de 30 de ani adunând sunetele, adesea rar auzite, ale animalelor sălbatice din Australia. Înregistrările sale au fost folosite pe album.

Când a fost lansat, pe 3 decembrie, a fost lansată o campanie în reţelele de socializare pentru ca albumul să intre în topurile de vânzări de muzică Aria din Australia - şi a funcţionat. Songs of Disappearance a intrat în istorie, devenind primul album de acest gen care se clasează în top cinci.

Încasările din vânzări vor fi direcţionate către proiectele de conservare ale BirdLife Australia.

Una din şase păsări australiene este în prezent ameninţată, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Charles Darwin - adică 216 din cele 1.299 de specii. Studiul, care a inclus contribuţia a peste 300 de experţi în păsări, a constatat că schimbările climatice împing speciile mai aproape de dispariţie.

Incendiile masive de tufişuri din 2019 şi 2020 au devastat habitatul păsărilor, iar BirdLife Australia estimează că numărul de specii ameninţate a crescut cu până la 25%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici