Clooney va juca într-un film despre administraţia Bush, produs şi regizat de el (Video)

Actorul George Clooney va fi producătorul, regizorul şi interpretul principal al unui film care va prezenta lupta dusă în justiţie împotriva administraţiei Bush de către un jurist şi un profesor, care au dorit să asigure un proces echitabil fostului şofer al lui Osama ben Laden, informează allocine.fr.

13 afișări
Imaginea articolului Clooney va juca într-un film despre administraţia Bush, produs şi regizat de el (Video)

Clooney va juca într-un film despre administraţia Bush, produs şi regizat de el (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lungmetrajul se va numi "The Challenge" şi este o adaptare după romanul cu acelaşi titlu scris de Jonathan Mahler, care a fost publicat în 2008.

Tot în 2008, în vară, celebrul actor a achiziţionat drepturile pentru adaptarea cinematografică.

Scenariul peliculei "The Challenge" va purta semnătura lui Aaron Sorkin, scenaristul serialului de televiziune "Viaţa la Casa Albă" şi al lungmetrajului "Războiul lui Charlie" (2007).

Filmul va prezenta lupta dusă în justiţie împotriva administraţiei Bush de către Charles Swift, un jurist militar, şi Neal Katyal, un profesor de drept. Cei doi au dorit să asigure un proces echitabil lui Salim Hamdam, fostul şofer al lui Osama ben Laden.

Actorul, câştigător al unui premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", este celebru pentru eforturile sale depuse pentru atragerea atenţiei asupra unor crize politice şi sociale internaţionale, printre care se numără şi cea din Darfur, Sudan.

Clooney a regizat satira mediatică "Confesiunile unei minţi periculoase" (2002) şi apoi "Noapte bună şi noroc", un film despre integritatea jurnalistului în faţa maccarthysmului, în alb-negru, care i-a adus două nominalizări la ediţia din 2006 a premiilor Oscar, pentru scenariu şi regie.

Citeşte şi:

George Clooney s-a alăturat tatălui său la o dezbatere pe teme jurnalistice

George Clooney, din nou în "Spitalul de urgenţă"

"Burn after Reading", în fruntea box office-ului american

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici