Co-fondatorul Festivalului de Film Sundance, condamnat pentru a doua oară pentru abuz sexual asupra unui copil

Sterling Van Wagenen, co-fondator al Festivalului de Film Independent Sundance, a fost condamnat marţi pentru a doua oară pentru abuz sexual asupra unui copil, cineastul pledând ”vinovat”, arată Associated Press.

51 afișări
Imaginea articolului Co-fondatorul Festivalului de Film Sundance, condamnat pentru a doua oară pentru abuz sexual asupra unui copil

Co-fondatorul Festivalului Sundance, la a doua condamnare pentru abuz sexual asupra unui copil

Prin intermediul unei înţelegeri, Sterling Van Wagenen a încercat şi a reuşit să evite să i se adauge o pedeapsă suplimentară condamnării de închisoare pe un terment cuprins între şase ani şi pe viaţă primit cu o săptămână în urmă.

Judecătoarea Katie Bernards-Goodman a comentat că ar fi mărit numărul minim al anilor pe care Van Wagenen urmează să îi petreacă în închisoare dacă nu ar fi existat înţelegerea care o împiedică să ceară executarea sentinţelor succesiv.

Potrivit sentinţei, cineastul va petrece în puşcărie cel puţin şase ani, dar comisia de eliberare va decide durata pedepsei, limita maximă fiind închisoarea pe viaţă.

Sterling Van Wagenen a pledat vinovat la începutul anului pentru două capete de acuzare privind abuzul sexual asupra unui copil, ambele acuzaţii fiind legate de aceeaşi victimă. Cineastul şi-a recunoscut vinovăţia în urma unei înţelegeri cu procuratura.

Judecătorul care a decis sentinţa de închisoare de la şase ani la închisoare pe viaţă, precizând că speră ca în urma audierilor care vor avea loc după executarea pedepsei minime, comisiile din închisoare să îi prelungească pedeapsa.

Van Wagenen a fost acuzat că a molestat o minoră de la începutul anului 2013 şi până la sfârşitul anului 2015. Victima, care avea şapte ani la începutul abuzurilor, s-a plâns părinţilor că producătorul de film a atins-o într-un mod nepotrivit.

Institutul Sundance, organizaţia non-profit dedicată descoperirii regizorilor de film, artiştilor şi compozitorilor independenţi, a emis un comunicat care arată că Van Wagenen nu mai este organizator al Festivalului de film şi nici membru al instituţiei din 1993. Reprezentanţii organizaţiei au condamnat comportamentul şi s-au declarat solidari cu victima producătorului.

Acesta este al doilea caz de abuz sexual în care este implicat numele lui Van Wagenen. În 1993, el a recunoscut că a molestat un minor şi a demisionat din funcţia de profesor de film la Universitatea din Utah. Deşi declaraţia a fost făcută în faţa unui detectiv, producătorul nu a fost anchetat, deoarece părinţii băiatului abuzat au refuzat să depună plângere.

Sterling Van Wagenen a fondat Festivalul de Film Sundance în 1978, alături de actorul american şi fostul său colaborator Robert Redford. În 1985, el a produs filmul "The Trip To Bountiful", care a câştigat un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă, Geraldine Page.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici