Colonii de pinguini împărat, altădată necunoscute, au fost observate în Antarctica

Coloniile de pinguini împărat, necunoscute până acum, au fost observate în noi imagini din satelit, potrivit AP.

586 afișări
Imaginea articolului Colonii de pinguini împărat, altădată necunoscute, au fost observate în Antarctica

Pinguinii împărat, consideraţi „aproape ameninţaţi” cu dispariţia, sunt cei mai mari pinguini din lume. Aceştia îşi cresc puii în timpul iernii antarctice, pe plăci de gheaţă de mare îngheţată. Dar dacă gheaţa se sparge înainte ca puii să se nască, majoritatea vor muri.

Cel puţin unii pinguini împăraţi îşi mută coloniile pe măsură ce topirea gheţii, cauzată de schimbările climatice, ameninţă zonele de reproducere, potrivit unei cercetări publicate miercuri.

O colonie de pinguini de lângă Halley Bay pare să se fi mutat la aproximativ 30 de kilometri spre est, a declarat Peter Fretwell, cercetător la British Antarctic Survey. El a spus că condiţiile instabile care au început în 2016 au făcut ca vechea locaţie să fie periculoasă.

„Pinguinii împăraţi şi-au luat asupra lor sarcina de a încerca să găsească gheaţă de mare mai stabilă”, a spus el.

Cele patru colonii nou descoperite probabil că existau de mulţi ani, dar oamenii de ştiinţă nu le-au reperat anterior, a spus Fretwell. Acestea sunt în mare parte colonii mici, cu mai puţin de 1.000 de perechi de reproducere fiecare, a spus el. Oamenii de ştiinţă cunosc în prezent 66 de colonii de pinguini împărat.

Coloniile nou reperate nu schimbă foarte mult estimările generale ale populaţiei - în prezent mai puţin de aproximativ 300.000 de perechi de reproducere - dar îi ajută pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă unde s-ar putea muta pinguinii, a spus Fretwell.

Nu este clar dacă vreuna dintre coloniile nou identificate ar putea fi un grup desprins din alte colonii mai mari, a declarat Daniel Zitterbart, cercetător în domeniul pinguinilor la Woods Hole Oceanographic Institution, care nu a fost implicat în studiu. Dar este clar că locurile de reproducere sunt în schimbare, iar o lume în încălzire înseamnă că mai mulţi „pinguini vor fi în mişcare”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici