Comerţul european de tequila agravează criza agavelor

Comerţul european de tequila agravează criza agavelor deoarece planta din care se produce populara băutură se găseşte din ce în ce mai rar, potrivit Reuters.

1628 afișări
Imaginea articolului Comerţul european de tequila agravează criza agavelor

Comerţul cu tequila este în plină ascensiune în Europa. Exportul în Spania a crescut cu 90% anul trecut, în Franţa cu 73%, în Marea Britanie cu 68% şi în Germania cu 60%, potrivit Consiliului de reglementare a tequila din Mexic.

Chiar dacă vodca, whisky-ul, romul şi ginul rămân preferatele europenilor, tequila este băutura spirtoasă cu cea mai rapidă creştere în regiune, potrivit vânzătorului Jose Cuervo, Proximo Spirits.

Totuşi, succesul comercial din Europa adânceşte penuria de agave, planta originară din regiunea mexicană Jalisco, folosită la fabricarea tequila.

Costul agavei, de aproximativ 5-7 pesos mexicani (0,27-0,37 dolari) pe kilogram, a crescut uşor în ultimii ani şi va ajunge la 30 de pesos la sfârşitul anului 2023, potrivit firmei de cercetare Bernstein.

„Este o problemă de cerere şi ofertă. Există o lipsă masivă de agave în industria tequila", au anunţat specialiştii.

Şi preţul tequila a crescut. Europenii au plătit cu aproape 16% mai mult pentru această băutură spirtoasă în magazine în decembrie, comparativ cu anul precedent. Preţurile pentru whisky au crescut cu 6%, pentru vodcă s-au majorat cu 5%, iar pentru gin nu s-au modificat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici