Compania care susţine că a produs pantofii aruncaţi spre Bush, copleşită de comenzi

Compania producătoare de pantofi Baydan, din Istanbul, este copleşită de comenzi din întreaga lume, după ce proprietarul acesteia a declarat că pantofii aruncaţi de un jurnalist către preşedintele SUA, George W. Bush, au fost fabricaţi de firma sa, relatează The Guardian în ediţia electronică.

11 afișări
Imaginea articolului Compania care susţine că a produs pantofii aruncaţi spre Bush, copleşită de comenzi

Compania care susţine că a produs pantofii aruncaţi spre Bush, copleşită de comenzi (Imagine: news.bbc.co.uk)

Firma a creat 100 de locuri de muncă suplimentare pentru a face faţă comenzilor pentru 300.000 de perechi de pantofi modelul 271, de aproape patru ori mai mult decât producţia anuală, după ce un jurnalist irakian, Mountazer al-Zaidi, şi-a exprimat protestul aruncând cu pantofii către liderul de la Casa Albă.

Cele mai multe comenzi provin din Statele Unite şi Marea Britanie, dar şi din ţări musulmane vecine cu Irakul, a precizat proprietarul firmei.

Aproximativ 120.000 de perechi au fost comandate din Irak, iar din Statele Unite 18.000, în timp ce o companie britanică a cerut să devină distribuitor al acestui model la nivel european. De asemenea, numărul comenzilor din Siria, Egipt şi Iran au crescut semnificativ. Federaţia producătorilor de pantofi din Iran s-a oferit chiar să îi asigure lui Zaidi şi familiei acestuia necesarul de pantofi pentru toată viaţa.

Producătorul intenţionează chiar să numeacă modelul "pantoful Bush" sau "pantoful de rămas bun". "Vindem acest model de câţiva ani, dar datorită lui Bush, numărul comenzilor a crescut foarte mult. Am angajat chiar şi o agenţie pentru a monitoriza reclamele televizate", a precizat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici