Compania românească de jocuri video Amber deschide o filială pe un alt continent. Business-ul va fi condus de un veteran în domeniu

  • Dezvoltatorii români de jocuri video Amber deschid al cincilea studio, în Guadalajara, Mexic.
  • Noua filială va oferi o gamă completă de servicii de dezvoltare de jocuri video, cu un focus iniţial pe testare şi artă.
1663 afișări
Imaginea articolului Compania românească de jocuri video Amber deschide o filială pe un alt continent. Business-ul va fi condus de un veteran în domeniu

sursa FOTO: Profimedia

Dezvoltatorii români de jocuri video Amber deschid al cincilea studio, în Guadalajara, Mexic, acesta urmând să ofere o gamă completă de servicii de dezvoltare de jocuri video, cu un focus iniţial pe testare şi artă.

Acesta este al cincilea studio pe care dezvoltatorii români de video Amber îl deschide, după cel din Botoşani, din octombrie anul trecut.

Aceştia au în prezent peste 30 de testeri şi test leaders, iar la finalul lui 2020, Amber estimează că va avea peste 500 de specialişti în cele 5 birouri din lume.

Amber Mexic va fi condus de Jorge Suarez, un veteran al industriei jocurilor video, cu o experienţă de peste 16 ani.

Procesul de recrutare de specialişti a început deja, Amber Mexic dorind să atragă până la finalul acestui an 50 de testeri şi artişti specializaţi.

„Un număr mare de oameni talentati în cadrul comunităţii mexicane dezvoltatoare de jocuri video şi fusul orar aliniat programului multor parteneri au făcut ca decizia Amber de a-şi extinde operaţiunile în Guadalajara să fie una naturală. Deschiderea unui nou studio în Mexic va permite Amber să-şi extindă business-ul în proiecte internaţionale de dezvoltare şi publishing şi să aibă acces la noi pieţe şi parteneriate”, a declarat Mihai Pohonţu, CEO Amber.

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam şi That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creştere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe şi #463 dintre toate companiile europene.

Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles şi Guadalajara.

Guadalajara este al doilea oraş ca mărime din Mexic şi cunoscut pentru comunitatea de dezvoltatori de jocuri. Amber Mexic îşi va desfăşura activitatea în Ciudad Creativa Digital, un hub tech creativ care reuneşte numeroase companii internaţionale care aleg să investească în Guadalajara, văzut ca un Silicon Valley al Mexicului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici