Compozitorul de muzică de film Marvin Hamlisch, autorul celebrului "The Way We Were", a murit - VIDEO

Compozitorul de muzică de film Marvin Hamlisch, autorul coloanei sonore şi piesei "The Way We Were" din filmul "Cei mai frumoşi ani", premiate cu Oscar, a murit luni, la vârsta de 68 de ani, potrivit bbc.co.uk.

257 afișări
Imaginea articolului Compozitorul de muzică de film Marvin Hamlisch, autorul celebrului "The Way We Were", a murit - VIDEO

Marvin Hamlisch (Imagine: abcnews.go.com)

Marvin Hamlisch a compus muzică pentru peste 40 de filme şi a fost recompensat cu trei Oscaruri, patru Emmy şi un Grammy, dar şi un Tony şi un Pullitzer pentru coloana sonoră din show-ul de pe Broadway "A Chorus Line", fiind unul dintre cei doi oameni recompensaţi cu toate aceste distincţii (celălalt a fost compozitorul Richard Rodgers).

Coloana sonoră şi piesa principală din drama romantică "Cei mai frumoşi ani/ The Way We Were", cu Barbra Streisand şi Robert Redford, i-au adus două Oscaruri, iar adaptarea muzicii lui Scott Joplin pentru "Cacealmaua/ The Sting" a fost, de asemenea, premiată cu trofeul Academiei americane.

Printre peliculele pentru care a compus muzica se mai numără "Alegerea Sophiei/ Sophie's Choice", "Oameni obişnuiţi/ Ordinary People", alături de filme timpurii de Woody Aleen - "Take the Money and Run" şi "Bananas".

 

Cel mai recent film pentru care a compus este "Informatorul!/ The Informant!", de Steven Soderbergh.

Hamlisch a absolvit celebra şcoală de muzică Juilliard din New York şi Queens College.

A dirijat mai multe orchestre simfonice, din Pittsburgh, Milwaukee, Dallas, Pasadena, Seattle şi San Diego.

Urma să dirijeze şi Filarmonica din New York în concertul de Anul Nou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici