Compozitorul John Strauss, premiat cu Emmy şi Grammy, a murit la vârsta de 90 de ani

Compozitorul american John Strauss, premiat cu Emmy şi Grammy, a murit pe 14 februarie, la Los Angeles, la vârsta de 90 de ani, din cauza unor complicaţii produse de maladia Parkinson de care suferea, informează variety.com.

63 afișări

John Strauss şi-a început cariera compunând muzica pentru o serie de emisiuni de televiziune, precum "Car 54", "Where Are You?" şi "The Phil Silvers Show". A fost nominalizat la premiile Emmy în 1976, la categoria "editare de sunet", pentru "The Boy in the Plastic Bubble", câştigând în cele din urmă acest premiu în 1977, pentru "The Amazing Howard Hughes". A compus coloana sonoră a serialului "L.A. Law".

În cinematografie, Strauss a compus coloana sonoră pentru filmul original "The Heartbreak Kid" (1972) şi pentru patru lungmetraje regizate de Milos Forman: "Amadeus", premiat cu Oscar în 1984, "Hair" (1979), "Ragtime/ Vremuri de restrişte" (1981) şi "Valmont" (1989).

John Strauss a colaborat şi cu regizorul Wood Allen, fiind editor muzical pentru două dintre filmele acestuia - "Take the Money and Run" (1969) şi "Bananas" (1971) - şi editor de sunet pentru filmul "Tot ce aţi vrut să ştiţi despre sex/ Everything You Always Wanted to Know About Sex" (1972).

A fost editorul muzical al filmelor "Abatorul cinci/ Slaughterhouse-Five", "Fraţii Blues/ The Blues Brothers", "Zoo Suit" şi "Piraţii din Penzance/ The Pirates of Penzance".

John Strauss a produs, totodată, materialul discografic ce a conţinut coloana sonoră a filmului "Amadeus", pentru care a fost recompensat cu un premiu Grammy în 1984, la categoria "cel mai bun album de muzică clasică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici