Concert Brazzaville, pe 9 mai, la Bucureşti

Trupa americană de indie rock Brazzaville va susţine un concert pe 9 mai, într-un club din Bucureşti, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii concertului, IndieHours.

60 afișări
Imaginea articolului Concert Brazzaville, pe 9 mai, la Bucureşti

Concert Brazzaville, pe 9 mai, la Bucureşti

Concertul se va desfăşura cu începere de la ora 21.00, în clubul Session din Bucureşti (Str. Elefterie nr. 47-49, în incinta Complexului Cotroceni).

Trupa Brazzaville s-a înfiinţat în 1997, la Los Angeles, liderul formaţiei fiind David Brown, fostul saxofonist al celor de la Beck. Au lansat până în prezent şapte albume.

Aşa cum o descriu chiar ei, muzica lor sună ca "amestecul primilor stropi ai unei ploi torenţiale de vară, cântecul unui canar la ora 4 dimineaţa, vocea care se aude în difuzoarele unui aeroport, mirosul cafelei dimineaţă, al ierbii proaspete şi al gustului de mango".

Sound-ul lor este o bază indie rock, cu puternice influenţe de jazz, fado şi bossa nova.

New York Times i-a comparat cu Tom Waits, Morphine, Belle and Sebastian, The Velvet Underground şi The Clash, dar, în realitate, cei de la Brazaville au un sound foarte personal. Au primit cronici favorabile şi din partea New Yorker, LA Times, Time Out New York, La Vanguardia, Telerama.

De curând, trupa a lansat un nou album, intitulat "21st Century Girl", pe care îl promovează în toată lumea - au cântat la Moscova, New York, Barcelona, Istanbul, Amsterdam etc.

Concertul Brazzaville este un eveniment marca IndieHours, care se vrea a fi "un concept anti-mainstream, care susţine şi promovează muzica indie, de nişă, alternativă".

"Ne propunem să aducem în România muzică indie rock sofisticată, apreciată peste tot în lume, care primeşte cronici favorabile şi în care avem încredere", a declarat Ramona Crăciun, managing partner al IndieHours.

"Undeva între show-urile de stadion, atât de desele evenimente electro şi muzica live în club se află un public care ştie exact tipul de manifestare şi sound pe care şi le doreşte. Şi care până acum a fost neglijat", a adăugat Iulia Nistor, managing partner şi asociat al IndieHours.

Biletele pentru concertul Brazzaville s-au pus în vânzare la preţul de 40 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua Bilet.ro, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Magazinele Flanco, Music Shop, librăriile Cărtureşti, cât şi online, la www.bilet.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici