Concertele lunii mai în Bucureşti: Peter Gabriel, Mariza, Al Bano, dar şi Smiley şi 3 Sud Est

Peter Gabriel va concerta pentru prima dată în România, pe 8 mai, la Romexpo, Al Bano revine pe 7 mai la Sala Palatului, iar Mariza va încânta publicul bucureştean pe 15 mai. Totodată, luna mai aduce pe scenele din Capitală artişti autohtoni celebri, precum Smiley şi 3 Sud Est.

475 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii mai în Bucureşti: Peter Gabriel, Mariza, Al Bano, dar şi Smiley şi 3 Sud Est

Peter Gabriel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peter Gabriel va concerta pe 8 mai în Pavilionul Central Romexpo din Capitală, alături de trupa originală cu care celebrul artist britanic a cântat în urmă cu 25 de ani. Show-ul face parte din turneul "Back to Front", care marchează 25 de ani de la lansarea celui mai cunoscut album al artistului, "So", material care a fost remasterizat şi este disponibil începând cu luna noiembrie 2013 într-o ediţie de colecţie.

Turneul "Back to Front", care a început în septembrie 2012, se bucură în continuare de recenzii impresionante, aducându-i lui Peter Gabriel nu doar satisfacţia de a interpreta cele mai cunoscute piese din cariera sa, într-un proiect fără precedent, ci şi bucuria de a îi avea alături pe muzicienii împreună cu care colinda mapamondul acum mai bine de două decenii: Tony Levin (bass), David Rhodes (chitară), David Sancious (clape) şi Manu Katche (tobe).

Al Bano, artistul cunoscut şi apreciat pentru calităţile vocale inconfundabile, ce conferă muzicii italiene o savoare aparte, revine pe 7 mai la Sala Palatului din Bucureşti, cu un nou concert. La iniţiativa organizatorilor, Al Bano a acceptat provocarea de a concerta alături de profesioniştii orchestrei Alexander Simphony Orchestra. Astfel, alături de aproximativ 90 de instrumentişti, Al Bano va dovedi încă o dată că profesionalismul şi talentul nu au frontiere şi nici limite de vârstă. Pentru concertul din data de 7 mai, artistul le promite românilor o seară muzicală veritabilă din programul căreia nu vor lipsi melodiile care l-au făcut cunoscut în toată lumea.

De asemenea, Mariza, cântăreaţa supranumită de criticii din lumea întreagă "noua regină a muzicii fado", va susţine un concert la Bucureşti, la Sala Palatului, pe 15 mai. Cu un repertoriu bine înrădăcinat în istoria clasică a muzicii fado, solista s-a remarcat încă de la debut ca un artist de neegalat, al cărui stil puternic şi voce distinctivă au cucerit întreaga lume. Prin sunetele magistrale specifice acestui stil de muzică, Mariza a reusit să transforme poveştile culturii tradiţionale portugheze în adevărate legende muzicale care au consacrat-o, devenind una dintre cele mai apreciate prezenţe artistice contemporane pe scena internaţionala de world music.

De pe scenele bucureştene nu vor lipsi, în luna mai, nici artiştii autohtoni. Astfel, Smiley va susţine un concert, pe 8 mai, de la ora 20.00, în spaţiul deschis al Teatrului de Vara Herăstrău din Capitală, prezentând un show spectaculos, cu invitaţi surpriză, iar trupa 3 Sud Est va susţine un concert live, pe 9 mai, la Sala Palatului, eveniment ce va reuni cele mai importante momente din istoria cunoscutei formaţii, într-un show spectaculos.

Lista concertelor lunii mai în Bucureşti:

7 mai

Recital Cristina Anghelescu (vioară), Cătălin Ştefănescu (chitară), Marian Ioan Olaru (flaut) - Sala Radio (19.00)

Al Bano - Sala Palatului (20.00)

8 mai

Recital - Interpreţii discului de muzică clasică al anului 2013: violoncelista Laura Buruiană şi pianistul Ferenc Vizi - Muzeul Naţional Cotroceni - Sala Cerchez (19.00)

Recital Andreea Butnaru (pian), Florin Mitrea (violoncel) - Sala Radio - Studioul Alfred Alessandrescu (19.00)

Peter Gabriel - Pavilionul Central Romexpo

Smiley şi invitaţii - Teatrul de Vară Herăstrău (20.00)

Zdob şi Zdub - Hard Rock Café (21.30)

9 mai

Concert Regal: Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio - Sala Radio (19.00)

3 Sud Est - Sala Palatului (19.30)

Guess Who live with Band - True Club

10 mai

Vunk - Gradina Mall Promenada ( 19.00)

Mari Solişti, Mari Dirijori (concert Camerata Regală) - Ateneul Român (19.00)

13 mai

Dog Eat Dog - Club Colectiv (19.00)

Grigore Leşe - Ateneul Român

Maria Nazionale - Sala Palatului (20.00)

14 mai

Orchestra de Cameră Radio - Sala Radio (19.00)

15 mai

Mariza - Sala Palatului

Cargo - Hard Rock Cafe (21.00)

16 mai

Orchestra Naţională Radio - Sala Radio (19.00)

Kripton - Music Club

21 mai

Big Band Radio - Sala Radio (19.00)

22 mai

Benone Sinulescu - Sala Palatului (19.00)

Celelalte cuvinte - Hard Rock Cafe (21.30)

23 mai

Orchestra Naţională Radio - Sala Radio (19.00)

Noaptea Divelor - Delia & Bucharest Ladies Orchestra - Teatrul de Vară Parcul Herăstrau (20.00)

Arch Enemy - Turbohalle (19.00)

28 mai

SIMN - Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi - ediţia 24: Orchestra de Cameră Radio - Sala Radio (19.00)

29 mai

SIMN - Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi - ediţia 24: Corul Academic Radio, Corul Preludiu - Sala Radio (19.00)

Vama - Hard Rock Cafe (21.00)

30 mai

SIMN - Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi - ediţia 24: Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio - Sala Radio (19.00)

Yanni - Sala Palatului (20.00)

31 mai

Saragossa Band - Sala Palatului (19.30)

Gala Aniversară "Zamfir - 50 de ani pe scenă" - Ateneul Român (19.30)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici