Concertele lunii septembrie, în Bucureşti

Muzica lunii septembrie la Bucureşti înseamnă, în primul rând, Festivalul "George Enescu", care se va desfăşura începând cu 30 august şi până aproape de sfârşitul lunii, pe 26. Însă pe lângă prestigiosul eveniment, concertele din Capitală adună la început de toamnă trupe şi artişti faimoşi.

398 afișări
Imaginea articolului Concertele lunii septembrie, în Bucureşti

Concertele lunii septembrie, în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Claudia Cream

Anastacia este cea care va deschide toamna muzicală bucureşteană, cu un concert programat pe 1 septembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti. În deschiderea concertului vedetei pop-rock, cunoscute pentru piese precum "I'm Outta Love", "Paid My Dues" şi "Sick and Tired", va susţine un recital Claudia Cream. Anastacia a inclus România în turneul său european de promovare a celui mai recent album, "Heavy Rotation", care mai numără show-uri la Moscova, Madrid, Valencia, Taormina, Londra, Amsterdam etc.

Aglomeraţia vine la final de săptămână - vineri, artistul canadian Leonard Cohen, care anul trecut a adunat la un spectacol circa 10.000 de spectatori, revine pe o scenă din Bucureşti. El va susţine un show la Stadionul Iolanda Balaş Soter. Astfel, el revine pentru a înfiora încă o dată publicul român cu vocea sa profundă şi cu hituri precum "Dance Me To The End Of Love", "Ain't No Cure For Love", "In My Secret Life", "Suzanne", "The Gypsy's Wife", "I'm Your Man" şi "Take This Waltz".

Leonard Cohen - I'm Your Man

În aceeaşi zi va debuta la Bucureşti şi Tuborg Green Fest, în parcul Izvor. Festivalul va aduna, în cele trei zile (4, 5 şi 6 septembrie), nume precum Chicane, Guano Apes şi Ştefan Bănică jr.

Publicul de soul şi R&B nu va fi uitat nici luna aceasta, când pe 8 septembrie va concerta într-un club bucureştean Macy Gray, care se află astfel la a doua sa vizită în România, după concertul de la Coke Live, din 2007.

Macy Gray - I Try

De asemenea, publicul de muzică folk va avea parte la sfârşitul lunii de un adevărat regal - un maraton de muzică la Sala Palatului care adună nume precum Nicu Alifantis, Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi, Mihai Neniţă, Marius Baţu, Pavel Stratan, Maria Gheorghiu, Mircea Baniciu, Vlad Cnejevici, Doru Stănculescu, Sorin Minghiat, Zoia Alecu, Alina Manole şi Ţapinarii. Într-un moment aparte al spectacolului, artiştii îi vor aduce un omagiu cântăreţei de folk Tatiana Stepa, decedată la începutul lunii august.

Calendarul concertelor anunţate pentru luna septembrie, în Bucureşti:

Marţi, 1 septembrie
Anastacia – Sala Polivalentă

Vineri, 4 septembrie
Leonard Cohen – Stadionul Iolanda Balaş Soter
Sensor, Şuie Paparude, The Crystal Method, Chicane (Tuborg Green Fest) – Parcul Izvor
L.O.S.T. – Clubul Suburbia

Sâmbătă, 5 septembrie
AB4, Zdob şi Zdub, The Heabaliser, Guano Apes (Tuborg Green Fest) – Parcul Izvor

Duminică, 6 septembrie
Ştefan Bănică jr., Viţa de Vie, Mandinga, Publik (Tuborg Green Fest) – Parcul Izvor

Marţi, 8 septembrie
Macy Gray – Fratelli Studio

Miercuri, 9 septembrie
Pro Pain – Live Metal Club

Joi, 17 septembrie
Regal Etno Rock – Clubul Silver Church

Vineri, 18 septembrie
Trooper – Suburbia

Duminică, 20 septembrie
Nu & Apa Neagră – Green Hours

Joi, 24 septembrie
Lavinia Răducanu & Taraful Rromak – Muzeul Ţăranului Român

Vineri, 25 septembrie
Parov Stelar & Band – Clubul Silver Church

Marţi, 29 septembrie
Tudor Gheorghe – Sala Palatului

Miercuri, 30 septembrie
Folk Maraton – Sala Palatului

(Material realizat de Cristina Mazilu, cristina.mazilu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici