Concertul Madonnei - venituri de circa 4 milioane de euro din vânzarea de bilete

Concertul Madonnei de la Bucureşti ar putea genera venituri de aproximativ 4 milioane de euro numai din vânzarea de bilete, sumă aproape egală cu întreaga piaţă de concerte din România a anului 2007, scrie Business Magazin.

11 afișări
Imaginea articolului Concertul Madonnei - venituri de circa 4 milioane de euro din vânzarea de bilete

Concertul Madonnei - venituri de circa 4 milioane de euro din vânzarea de bilete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Madonna

Piaţa concertelor este în creştere, chiar şi în an de criză, iar după un 2008 cu vânzări de bilete în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, anul acesta, concertul Madonnei ar putea duce la dublarea industriei.

"Cred că valoarea pieţei pe 2009 va atinge cifra de 10 milioane de euro, din care aproximativ 50% o reprezintă, probabil, concertul Madonnei", spune Sorina Burlacu, director general al organizatorului de concerte Events.

Potrivit Business Magazin, Madonna va însemna şi foarte multă agitaţie, dar şi cele mai multe bilete vândute până în prezent în România pentru un singur concert. Peste 26 august, în Parcul Izvor din Capitală ar putea veni 70.000 de oameni, cel mai numeros public prezent până acum în România la un concert. Până în prezent, s-au vândut aproximativ 80% din bilete, cu o perioadă de pre-sale aglomerată, în care s-au achiziţionat peste 20% din locuri.

Madonna

Laura Coroianu, director al Emagic, compania care o va aduce pe Madonna în România, respectă cu stricteţe clauzele de confidenţialitate din contract şi nu face nicio dezvăluire privind onorariul Madonnei, admiţând, însă, că este "foarte interesant". Nivelul acestuia este similar cu cel perceput în ţări occidentale, întrucât artiştii nu fac rabat pe considerente de economie naţională, spune Laura Coroianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici