Copiii lui Michael Jackson au un nou tutore. Cine va avea grijă de ei şi cum a reacţionat mama starului pop

Cei trei copii ai lui Michael Jackson au un nou tutore, numit temporar începând de miercuri, pe fondul unor conflicte în familia starului decedat în 2009, care au în vedere atât averea acestuia de sute de milioane de dolari, cât şi starea de sănătate a mamei lui.

1126 afișări
Imaginea articolului Copiii lui Michael Jackson au un nou tutore. Cine va avea grijă de ei şi cum a reacţionat mama starului pop

Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătorul Mitchell Beckloff, de la Curtea Superioară din Los Angeles, i-a acordat custodia temporară lui Tito Jackson Jr., în vârstă de 34 de ani, la cererea acestuia, după o săptămână haotică plină de conflicte stârnite de moştenirea imensă lăsată de Michael Jackson, dar şi de informaţiile contradictorii despre starea de sănătate a bunicii copiilor, Katherine Jackson.

La câteva ore de la decizia luată de Beckloff, Katherine Jackson a acordat primul său interviu televizat de la apariţia acestor informaţii. Ea a dezminţit zvonul potrivit căruia ar fi fost răpită de copiii ei şi a spus că se simte "devastată" pentru că Prince Michael, în vârstă de 15 ani, Paris, în vârstă de 14 ani, şi Blanket, în vârstă de 10 ani, "au fost luaţi de lângă ea".

Katherine Jackson, în vârstă de 82 de ani, care a fost numită tutorele copiilor lui Michael Jackson, conform dorinţei exprimate de star în testamentul său, a fost dată dispărută de nepoata ei Paris săptămâna trecută.

Ulterior, membri ai familiei au spus că ea se odihneşte, la recomandarea unui medic, în locuinţa din Arizona a uneia dintre fiicele sale.

"Au apărut zvonuri potrivit cărora aş fi fost răpită", a declarat Katherine Jackson în interviul acordat ABC News. "Sunt aici, astăzi (miercuri, n.r.), să le spun tuturor că sunt bine... Copiii mei nu mi-ar face asta niciodată", a mai spus ea.

Katherine Jackson a mai spus că decizia privind acordarea custodiei copiilor lui Tito a fost luată pe baza "unei grămezi de minciuni". "Mă simt devastată că, în timp ce eram plecată, nepoţii mei au fost luaţi de lângă mine şi mă întorc acasă", a mai declarat ea.

Luni seară, cântăreaţa Janet Jackson a pălmuit-o pe nepoata ei Paris Jackson şi a insultat-o, spunându-i că este "o nemernică mică şi răsfăţată", în timpul unei altercaţii care a avut loc în reşedinţa pe care mama ei, Katherine, o deţine în oraşul Calabasas din California.

Randy, Jermaine şi Janet Jackson - trei dintre fraţii lui Michael Jackson - au sosit la reşedinţa mamei lor din Calabasas cu scopul de a-i lua cu ei pe cei trei copii ai megastarului şi a-i duce la bunica lor, în Arizona, unde aceasta se odihnea de câteva zile. Cei trei copii nu au fost de acord cu decizia familiei, fapt care a determinat-o pe Janet să o pălmuiască pe Paris şi să îi spună, potrivit site-ului TMZ.com, că este "o nemernică mică şi răsfăţată".

Paris a reacţionat imediat şi i-a strigat mătuşii sale: "Aceasta este casa noastră, nu casa familiei Jackson. Ieşi naibii afară!".

Trent Jackson, unul dintre verişorii lui Michael Jackson, care avea grijă de cei trei copii în timp ce Katherine se afla în Arizona, a avut la rândul lui o altercaţie cu Jermaine şi Randy. Potrivit presei americane, Trent l-a imobilizat la un moment dat pe Randy, prinzându-l de cap, şi apoi l-a lovit cu pumnul în gură pe Jermaine.

Paris Jackson a mărturisit, într-un mesaj postat ulterior pe Twitter, că în casa în care locuieşte s-au întâmplat multe lucruri. "Mulţi oameni au spus că m-am «schimbat». Vreau să îmi cer iertare pentru atitudinea mea. Pur şi simplu se întâmplă foarte multe lucruri pe aici. Vă promit că ego-ul meu a dispărut", a scris aceasta.

Presa americană spune că, după acel incident, cei trei copii ai starului au decis să întărească sistemul de securitate, întrucât Trent îşi face griji în legătură cu siguranţa lor.

Săptămâna trecută, Paris Jackson, în vârstă de 14 ani, s-a certat în mod public cu unchiul ei Randy, după ce acesta şi alţi fraţi ai lui au spus că mama lor, Katherine, a suferit un "mini-accident vascular cerebral". Ei au făcut această dezvăluire într-o scrisoare publică adresată lui John Branca şi John McClain, executorii testamentului lui Michael Jackson.

Scrisoarea a fost semnată de Tito, Randy, Janet, Jermaine şi Rebbie şi susţinea că Branca şi McClain au prezentat familiei Jackson un testament falsificat al fratelui lor celebru, iar acţiunile lor au dăunat stării de sănătate a mamei sale Katherine.

Fiica lui Michael Jackson, Paris Jackson, a respins însă aceste afirmaţii, prin mesaje postate pe Twitter. "Îi voi apăra cu toate puterile mele pe acei membri ai familiei mele pe care îi iubesc, chiar dacă acest lucru va însemna să îi apăr de alţi membri ai familiei. Vreau să clarific lucrurile chiar acum: ce s-a spus despre bunica mea sunt doar zvonuri. Ea se simte foarte bine".

Principalii beneficiari ai averii lui Michael Jackson sunt copiii lui Michael Jackson, mama cântăreţului şi câteva organizaţii de caritate. Avocatul John Branca şi producătorul muzical John McClain au fost numiţi administratori ai fondului, într-un testament pe care Michael Jackson l-a semnat cu mult timp înainte de a muri, dar despre care fraţii acestuia spun că ar fi fals.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, în 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare. Potrivit presei americane, Conrad Murray ar putea fi însă eliberat după ispăşirea a doi ani din această pedeapsă, din cauza supraaglomerării sistemului penitenciarelor din statul California.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici