Copil britanic, alergic la aproape toate felurile de mâncare

Un băiat în vârstă de 12 ani, din Anglia, are alergie la mai multe alimente, astfel încât nu poate mânca decât cinci tipuri de mâncare .

9 afișări
Imaginea articolului Copil britanic, alergic la aproape toate felurile de mâncare

Copil britanic, alergic la aproape toate felurile de mâncare

Tânărul Tyler Savage se îmbolnăveşte grav de fiecare dată când mănâncă produse lactate sau făinoase, gluten, ouă, lactoză şi soia, relatează site-ul thisislondon.co.

Băiatul nu poate mânca decât pui, morcovi, cartofi şi mere.

Pentru a supravieţui şi pentru a primi toţi nutrienţii necesari, lui Tyler i se introduc mai multe vitamine printr-un tub care ajunge direct în stomac.

Tânărul a început să se îmbolnăvească la vârsta de şase ani, când de la o gură de mâncare i se facea rău şi avea diaree. Totodată, el a început să slăbească foarte mult.

“Am cerut de mai multe ori ajutorul medicilor, dar ni se tot spunea că fiul nostru suferă de o infecţie la stomac”, a declarat mama băiatului, Lynne Savage, în vârstă de 43 de ani.

“Îşi pierdea energia foarte repede şi nu putea să facă lucrurile pe care ceilalţi copii de vârsta lui le făceau. Sănătatea lui se înrăutăţea în fiecare zi, iar noi nu ştiam ce să mai facem”, a adăugat aceasta.

După ce a trecut prin mai multe spitale şi a fost diagnosticat cu mai multe boli, în aprilie anul trecut, doctorii au descoperit că băiatul suferă de enteropatie eosimofilică, boală din cauza căreia intestinele produc prea multe celule albe în sânge. Pe scurt, asta înseamnă că sistemul imunitar atacă mâncarea ce trece prin intestine.

“Era subnutrit”, a spus mama lui, care este casnică şi mai are doi copii. La început, Tyler era hrănit cu un tub, introdus pe nas, prin care mâncarea ajungea direct în stomac, neatingând celulele albe din intestine. Apoi, în luna mai, i-a fost introdus un tub în stomac, prin care era hrănit până la zece ore pe noapte.

“Anul trecut, a fost la şcoală numai zece zile. Anul acesta, în două săptămâni, el a lipsit numai o zi”, a spus mama băiatului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici