Coppola: Cinematografia din România va continua cu mare succes

Francis Ford Coppola, care îşi va prezenta marţi seara la Bucureşti filmul "Tinereţe fără tinereţe"/ "Youth Without Youth", realizat cu o echipă formată din numeroşi actori români, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că cinematografia din România "va continua cu mare succes".

1 afișare
Imaginea articolului Coppola: Cinematografia din România va continua cu mare succes

Coppola: Cinematografia din România va continua cu mare succes

Celebrul regizor a revenit în România pentru a prezenta filmul "Tinereţe fără tinereţe"/ "Youth Without Youth", la doar câteva zile de la premiera mondială de sâmbătă, de la Festivalul de Film de la Roma.

Filmul este o adaptare a nuvelei omonime a lui Mircea Eliade, pe care Coppola a descoperit-o prin intermediul unei prietene din copilărie, Wendy Doniger, profesoară de istorie a religiilor, specializată în opera lui Mircea Eliade la Universitatea Chicago. Filmul este produs şi regizat de Francis Ford Coppola şi marchează întoarcerea acestuia la realizarea propriilor producţii cinematografice. Coppola s-a gândit să facă "Tinereţe fără tinereţe" ca şi când ar fi din nou la începuturile carierei, cu un buget mic şi o echipă tânără care a lucrat cot la cot cu el, 14-15 ore pe zi, timp de şase luni.

"Tinereţe fără tinereţe" este prima lucrare a lui Eliade pe care a citit-o celebrul regizor, urmată apoi de memoriile, autobiografia şi majoritatea celorlalte nuvele ale sale. "Surprinzătoare la fiecare pagină, am crezut că va fi un film interesant - neobişnuit, dar interesant.", subliniind că filmul a rămas fidel poveştii, mergând pe urmele autorului.

Revenirea sa în România se datorează şi faptului că echipa cu care a lucrat nu a avut ocazia sa vadă filmul terminat.

În viziunea lui Francis Ford Coppola, cinematografia românească va avea în continuare "succes" şi a apreciat că noua generaţie de regizori români (Puiu, Nemescu, Porumboiu, Mungiu) este foarte interesată de cinema şi foarte talentată.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea interviului cu Francis Ford Coppola. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internet http://audio.mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici