Crăciun în Bucovina, cu bucate tradiţionale şi vizite la mănăstiri, de la 655 lei sejurul

Turiştii care vor să îşi petreacă sărbătorile în Bucovina sunt îmbiaţi cu bucate tradiţionale, vizite la mănăstiri, plimbări cu sănii trase de cai, masaj sau baie cu lapte şi miere. Preţurile pornesc de la 655 de lei pentru trei nopţi de cazare şi ajung până la 3.000 de lei la hotel de patru stele.

4224 afișări
Imaginea articolului Crăciun în Bucovina, cu bucate tradiţionale şi vizite la mănăstiri, de la 655 lei sejurul

Crăciun în Bucovina, cu bucate tradiţionale şi vizite la mănăstiri, de la 655 lei sejurul (Imagine: Tibi Bujdei/Mediafax Foto)

Multe dintre pensiunile şi hotelurile din Bucovina au pachete turistice de Crăciun şi de Revelion vândute încă din luna septembrie, însă există şi unităţi de cazare care mai au oferte disponibile.

Ofertele turistice includ, pe lângă cazare şi masă, şi pachete SPA, cu masaj, hidromasaj, saună sau salină.

La o pensiune de patru margarete din Dorna Candrenilor, pachetul turistic de Crăciun costă 1.000 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare, cu demipensiune, program de colinde, prânz barbeque, foc de tabără, plimbare cu sania, program cu cor de colinde, dar şi acces la piscină, saună, salină, jacuzzi sau la sala de fitness.

La aceeaşi pensiune, de Revelion, pentru patru nopţi de cazare tariful este de 2.000 de lei de persoană, iar turiştii beneficiază de SPA, plimbări cu sania trasă de cai, petreceri în noaptea de Revelion şi în seara de 1 ianuarie cu program artistic, foc de artificii, DJ şi jocuri interactive.

Turiştii care vor merge la Vatra Dornei se pot caza la un hotel de patru stele care oferă de Crăciun pachete de trei sau cinci nopţi de cazare cu demipensiune la preţuri cuprinse între 655 de lei şi 1.408 lei, fiind inclus şi accesul la un centru SPA.

La acelaşi hotel, oferta de Revelion cu patru nopţi de cazare şi mic dejun inclus este cuprinsă între 1.250 de lei şi 1.872 de lei. Preţurile diferă în funcţie de opţiunile turiştilor, masa festivă dintre ani costând 350 de lei. De asemenea, turiştii pot beneficia, contra cost, şi de masaj terapeutic, hidromasaj cu alge marine, masaj de relaxare sau masaj cu uleiuri esenţiale şi baie cu lapte şi miere şi împachetări cu argilă.

La un alt hotel de patru stele din Vatra Dornei, pachetul turistic de Revelion pentru cinci nopţi de cazare cu demipensiune costă între 2.340 de lei şi 2.640 de lei de persoană, turiştii beneficiind de plimbare cu telescaunul şi grătar pe platoul alpin de unde începe pârtia, de cină festivă de Revelion şi de carnaval de 1 ianuarie cu program artistic. Totodată, turiştii pot avea acces la piscină, saună finlandeză, sauna umedă şi sală de fitness.

La un hotel de patru stele din Gura Humorului, preţul unui pachet turistic de Crăciun care include patru nopţi de cazare cu demipensiune, grătar în aer liber şi berbecuţ la proţap variază între 1.400 de lei şi 1.900 de lei de persoană. Pentru Revelion turiştii trebuie să plătească între 2.000 şi 3.000 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune. Oferta include participare la tăierea porcului, o serbare câmpenească cu grătare şi balmoş, foc de tabără şi un spectacol cu formaţii artistice bucovinene.

La Voroneţ, la o pensiune de patru margarete, de Crăciun, pachetul cu demipensiune costă 1.400 de lei de persoană şi include patru nopţi de cazare şi cinci zile de "mese îmbelşugate, ospitalitate bucovineană şi tradiţii respectate cu sfinţenie".

Pachetul cu demipensiune de Revelion costă 1.600 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare, oaspeţii fiind aşteptaţi cu plăcinte poale-n brâu şi cu un păhărel de palincă sau afinată, iar micul dejun va cuprinde produse tradiţionale, în timp ce cina va avea câte un meniu special în fiecare seară. În noaptea de Revelion, atmosfera va fi întreţinută cu muzică, şampanie, urători şi foc de artificii.

La o pensiune din Suceviţa, un sejur de Crăciun cu trei nopţi de cazare şi demipensiune costă 1.250 de lei de persoană. Oferta include şi masă festivă, cu bucate tradiţionale bucovinene, în timp ce de Revelion, pentru perioada 29 decembrie -2 ianuarie, preţul este de 1.800 de lei de persoană, iar turiştii se pot plimba cu sănii trase de cai şi pot primi vizita colindătorilor. Totodată, turiştii sunt îmbiaţi cu mâncăruri tradiţionale bucovinene, iar la cina festivă din seara de Revelion vor fi foc de artificii, spectacol cu colindători şi muzică live. Cina câmpenească din seara de 1 ianuarie este organizată în foişorul în stil rustic, cu bufet cu preparate de casă, grătar, bulz moldovenesc, varză călită cu pulpă de raţă confiată, ţuică fiartă şi vin fiert. Turiştilor li se pun la dispoziţie piscină, saună, sală de sport, masă de ping-pong şi de biliard.

În Rădăuţi, la un hotel de patru stele, pentru trei nopţi de cazare de Crăciun oferta este cuprinsă între 1.300 şi 1.600 de lei de persoană, turiştii putând vizita mănăstirile Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ şi Dragomirna şi participa la programe artistice. De Revelion, pachetul turistic costă între 1.950 de lei şi 2.100 lei de persoană, turiştii beneficiind de program artistic, tiroliană sau participarea la realizarea unui om de zăpadă. În noaptea de Revelion, turiştii vor putea petrece cu o formaţie locală, vor avea parte de un foc de artificii, iar de 1 ianuarie se organizează o nouă petrecere.

La o pensiune de patru stele din localitatea Vama, de Crăciun oferta turistică pentru cinci nopţi de cazare este cuprinsă între 1.690 de lei, iar turiştii sunt invitaţi la pomana porcului, la plimbări cu sania trasă de cai şi să deguste bucate bucovinene. Mâncărurile servite în timpul acestui sejur sunt specifice sărbătorilor de iarnă, după reţete tradiţionale bucovinene. De Revelion, pentru cinci nopţi, preţul este de 1.990 de lei de persoană, turiştii beneficiind de meniu după tradiţia locală bucovineană, de plimbări cu sania trasă de cai, grătar pe zăpadă, vin şi ţuică fiartă, bucovineană cu lăutari, dar şi de obiceiuri de iarnă cu urători.

În Câmpulung Moldovenesc, la un hotel de trei stele oferta de Crăciun este de 750 de lei de persoană, cu trei nopţi de cazare în regim de demipensiune. Turiştii beneficiază de degustări de produse tradiţionale, prânz festiv de Crăciun şi de o cină dansantă. De Revelion, la acelaşi hotel, pachetul turistic este cuprins între 1.900 de lei şi 2.200 de lei pentru un cuplu, iar turiştii vor putea beneficia de pomana porcului, festival de datini şi obiceiuri, vizită la Muzeul lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dar şi de petrecere de Revelion şi de carnaval în 1 ianuarie.

În perioada sărbătorilor de iarnă, turiştii care vin în Bucovina sunt în special din Bucureşti, Constanţa sau Galaţi, dar şi din judeţele apropiate, Botoşani, Vaslui sau Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici