Un sejur de 3 nopţi la hotel în Poiana Braşov costă 566 de lei de Crăciun. De Revelion, tarifele sunt duble

La Predeal, ofertele de cazare pentru Crăciun variază între 40 şi 155 de lei pe noapte, iar multe pensiuni au doar oferte pentru închirierea întregii vile. La Poiana Braşov, preţurile sunt mult mai mari, un sejur de trei-patru zile pornind de la 450-500 de lei. De Revelion, tarifele sunt duble.

1212 afișări
Imaginea articolului Un sejur de 3 nopţi la hotel în Poiana Braşov costă 566 de lei de Crăciun. De Revelion, tarifele sunt duble

Un sejur de 3 nopţi la hotel în Poiana Braşov costă 566 de lei de Crăciun. De Revelion, tarifele sunt duble

Preţurile la majoritatea unităţilor de cazare au rămas la fel ca anul trecut, iar hotelierii oferă, în principal, pachete pentru minimum trei nopţi de cazare, în care sunt incluse diverse facilităţi, în funcţie de specificul fiecărei unităţi hoteliere.

Cei care preferă o alternativă mai ieftină pot opta pentru închirierea unei pensiuni. De exemplu, la o pensiune de două margarete din localitatea Săcele, la 12 kilometri de Braşov, oferta pentru Crăciun este de 50 de lei de persoană pe noapte, fără masă inclusă, însă cu bucătărie complet utilată. Pentru Revelion, pensiunea a fost rezervată în totalitate.

La o pensiune de trei margarete din Timişul de Sus, preţul pentru o noapte de cazare pentru o persoană este de 85 de lei, în pachetul de Crăciun fiind inclus micul dejun, meniul tradiţional, accesul la saună şi la sala de fitness, precum şi o reducere de 50% la Paradisul Acvatic din Braşov pe toată durata sejurului. De asemenea, va fi organizat un foc de tabără, iar copiii între 6 şi 12 ani beneficiază de o reducere de 50% la cazare (mese incluse şi pat suplimentar).

În municipiul Braşov, proprietarul unei pensiuni din centrul istoric al oraşului oferă spre închiriere de Crăciun întreaga unitate de cazare, care are şase camere, la preţul de 1.000 de lei pe zi. Pentru Revelion, unitatea se închiriază integral pentru patru nopţi, la preţul de 6.440 de lei.

Tot în Braşov, în special pentru tineri, există şi posibilitatea cazării la un hostel în centrul istoric. Pentru Crăciun, preţurile sunt curpinse între 45 şi 54 de lei pe noapte de persoană, fără masă, în funcţie de numărul de locuri în cameră. De Revelion, însă, hotelul este rezervat în întregime.

În schimb, la hotelurile de trei stele din Braşov preţurile pornesc de la 60 de lei de persoană pe noapte, iar la un hotel de patru stele tot din Braşov preţul pentru minivacanţa de Revelion este de 200 de lei de persoană pe noapte sau 578 de lei de persoană pentru trei nopţi.

În Poiana Braşov, preţurile sunt semnificativ mai mari.

Astfel, la o pensiune de trei margarete un sejur de patru nopţi pentru vacanţa de Crăciun costă 788 de lei de persoană, fiind incluse cina festivă, de la care nu vor lipsi colindătorii, cadouri de la Moş Crăciun pentru copii, mic dejun şi prânz tradiţional în ziua de Crăciun, dar şi 50% reducere la plimbări cu sania trasă de cai în Poiana Mică şi distracţie în zăpadă cu vin fiert, ţuică fiartă şi ”pomana porcului“ la ceaun. Pentru perioada de Revelion, pensiunea a fost închiriată în întregime.

La o altă pensiune, de patru margarete, mai există locuri doar pentru Revelion, în timp ce pentru Crăciun a fost închiriată în întregime. Pentru vacanţa de Revelion, preţul pentru patru nopţi este de 900 de lei de persoană, cu cină de Revelion şi petrecere cu surprize.

Un hotel de trei stele tot din Poiana Braşov oferă o vacanţă de Crăciun la preţul de 560 de lei de persoană pentru trei nopţi, iar pentru Revelion preţul se dublează, ajungând la 1.200 de lei de persoană, fiind inclusă cina festivă de Revelion şi cina tradiţională de 1 ianuarie.

La un hotel de patru stele din staţiune, la preţul de 250-300 de euro pentru cinci nopţi de cazare pentru o persoană în perioada Crăciunului, turiştii au incluse în preţ cazarea, micul dejun şi cina festivă de Crăciun, dar şi spectacole pentru copii, divertisment şi recitaluri de muzică uşoară şi populară în fiecare seară. Copiii vor avea parte şi de vizita lui Moş Crăciun în seara de Ajun. Acelaşi hotel oferă un pachet de Revelion la preţuri cuprinse între 900 şi 1.500 de euro pentru şase nopţi de cazare pentru o persoană, cu demipensiune şi cină festivă de Revelion, la care se adaugă diverse programe de divertisment pentru copii şi adulţi, acces la piscină şi saună.

La Predeal, ofertele de cazare pentru Crăciun variază între 40 şi 155 de lei pe noapte pe cameră, sejurul minim fiind de cinci nopţi, iar pentru Revelion preţul este cuprins între 350 şi 500 de lei pe noapte pentru o cameră, fără alte facilităţi incluse.

La o pensiune de patru stele, pachetul de Crăciun care cuprinde patru nopţi de cazare costă 564 de lei de persoană, cu cină tradiţională şi tăierea şi pregătirea porcului în ajunul Crăciunului, cu ţuică şi vin fiert, şorici şi pomana porcului cu mămăliguţă. La aceeaşi pensiune, pentru Revelion, un sejur de minim trei nopţi ajunge la 1.170 de lei de persoană, fiind incluse cina festivă, micul dejun şi petrecerea cu artificii în noaptea dintre ani.

Multe pensiuni din Predeal au doar oferte pentru închirierea întregii vile. Astfel, o vilă de trei stele din staţiune, formată din şapte camere, poate fi închiriată de Revelion cu 10.500 de lei pentru cinci nopţi.

O alternativă mai ieftină de petrecere a sărbătorilor de iarnă vine de la pensiunile cuprinse în ANTREC, care pentru perioada de Crăciun au fost rezervate în proporţie de 60%. O cameră dublă poate fi închiriată la preţuri între 150 şi 200 de lei pe zi, fără masă inclusă, iar pentru un sejur de trei nopţi, cu toate mesele incluse şi meniu tradiţional, preţul este de aproxiamtiv 600 de lei de persoană, potrivit preşedintei ANTREC Braşov, Maria Stoian. Turiştii care aleg această variantă vor putea merge la colindat şi se vor putea plimba prin sat cu săniile trase de cai sau boi.

Pentru Revelion, unităţile de cazare au fost rezervate în proporţie de 70%, iar preţurile variază între 250 şi 350 de lei de persoană pentru o noapte, cu demipensiune sau pensiune completă, masa festiva de Revelion, băuturi tradiţionale din partea casei, foc de tabără, grupuri de colindători, dar şi servicii tip spa/relaxare.

ANTREC pune la dispoziţie circa 3.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.

Turiştii care ajung la munte de Crăciun şi de Revelion se vor putea distra şi pe pârtiile din Poiana Braşov sau Predeal, cu condiţia să fie zăpadă. O urcare sau o coborâre cu telecabinele din Poiana Braşov costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii între 6 şi 12 ani. Urcarea şi coborârea costă 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În ceea ce priveşte accesul cu cartele cu puncte la telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, cea mai ieftină, de 6 puncte, este 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpă, cu 240 de puncte, este 530 de lei pentru adulţi şi 290 de lei pentru copii.

De asemenea, iubitorii sporturilor de iarnă pot opta şi pentru abonamente la transportul pe cablu, care diferă în funcţie de ore, preţul încadrându-se între 60 şi 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcări nelimitate costă 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon, consecutive sau nu, 1.000 de lei (600 de lei pentru copii).

Deşi pe principalele pârtii din Poiană se schiază deja, sezonul de schi va fi deschis oficial, ca în fiecare an, în primul weekend de dinaintea Crăciunului.

Turiştii care vor să închirieze echipament de schi (clăpari şi schiuri) trebuie să scoată din buzunar între 35 şi 45 de lei, un echipament de snowboard (boots şi placă) costă tot între 35 şi 45 de lei, iar preţul unei sănii este de 10-20 de lei. Unele centre de închiriere oferă bonus, pentru copii, cască de protecţie.

Braşovenii şi turiştii pot opta şi pentru cursuri de cinci zile de schi. Preţul unui curs de cinci zile, câte două ore pe zi, pentru trei persoane, este de 1.500 de lei, pentru două persoane între 1.200 şi 1.400 lei şi pentru o singură persoană - 800 de lei. Pentru copii, preţul unei şedinţe cu monitorul de schi este între 50 şi 70 de lei. În preţ este inclus echipamentul, skypass-ul, instructorul şi transportul din Livada Poştei până în Poiană şi înapoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici