Creatorii francizei cinematografice "Matrix" vor produce un serial SF disponibil doar pe internet

Andy şi Lana Wachowski, creatorii francizei cinematografice "Matrix", s-au asociat cu serviciul de streaming online Netflix pentru a crea un serial SF care va fi disponibil doar pe internet, pentru abonaţii acestei platforme video online.

201 afișări
Imaginea articolului Creatorii francizei cinematografice "Matrix" vor produce un serial SF disponibil doar pe internet

Creatorii francizei cinematografice "Matrix" vor produce un serial SF disponibil doar pe internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intitulat "Sense8", noul serial va avea 10 episoade şi este descris ca fiind "o poveste a minţilor conectate şi a sufletelor bântuite". Serialul va avea premiera la sfârşitul anului 2014, pe platforma Netflix, au anunţat, miercuri, reprezentanţii acestui serviciu de televiziune online.

"În urmă cu mai mulţi ani, am avut o conversaţie, târziu în noapte, despre felul în care tehnologia ne uneşte şi ne desparte în acelaşi timp. Din acest paradox s-a născut «Sense8»", au declarat regizorii Andy şi Lana Wachowski.

"Sense8" reprezintă primul proiect de televiziune pentru fraţii Wachowski. Ei s-au aflat în spatele multor producţii cinematografice de succes, precum filmele din trilogia "Matrix" şi lungmetrajele "V for Vendetta" şi "Speed Racer".

"Sense8" marchează cea mai recentă incursiune a reţelei Netflix în universul programelor originale, după drama politică "House of Cards", în care joacă actorul Kevin Spacey. Toate cele 13 episoade ale serialului "House of Cards" au fost lansate exclusiv pentru abonaţii reţelei Netflix începând din februarie.

Fraţii Wachowski vor colabora la acest proiect de televiziune online cu cineastul Joe Straczynski, scenaristul filmului "Thor" (2011).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici