Creatorul de modă Jean-Louis Scherrer a murit la vârsta de 78 de ani

Creatorul de modă francez Jean-Louis Scherrer a murit joi dimineaţă, la Paris, la vârsta de 78 de ani, după o suferinţă îndelungată, a anunţat un prieten al său, citat de AFP.

111 afișări
Imaginea articolului Creatorul de modă Jean-Louis Scherrer a murit la vârsta de 78 de ani

Jean-Louis Scherrer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre clientele celebre ale designerului francez s-au aflat fosta primă doamnă a Statelor Unite Jackie Kennedy şi actriţa Michèle Morgan.

Jean-Louis Scherrer se afla de 10 luni în spital, a spus Guillaume Feugeas, care era angajatul său de 14 ani. Creatorul de modă a murit într-un spital din Paris.

"A murit după o suferinţă îndelungată. Starea lui de sănătate se agravase de câteva luni", a adăugat aceeaşi sursă.

Născut pe 19 februarie 1935, Jean-Louis Scherrer a urmat mai întâi cursurile Conservatorului din Paris pentru a deveni dansator profesionist, însă un accident l-a împiedicat să urmeze această carieră.

În 1956, cu o diplomă eliberată de Camera sindicală a modei pariziene, a fost angajat de Christian Dior, care l-a învăţat tehnicile utilizate în industria haute couture. După moartea lui Christian Dior, a lucrat cu Yves Saint-Laurent.

Şi-a lansat propria marcă în 1962 şi a expus prima colecţie într-o peşteră, care a inclus rochii de cocktail în nuanţe puternice, cu buline şi înflorate.În 1971, şi-a realizat visul şi a deschis primul său magazin pe strada Montaigne, considerată "un templu" al şicului parizian, şi a primit apelativul de maestru în haute couture.

După ani de succes, Jean-Louis Scherrer a fost concediat de acţionarii casei sale de modă în 1992. Marca sa a dispărut în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici