Cum a ajuns un hashtag cu sfinţi postat de Papa Francisc să binecuvânteze o echipă de fotbal

Papa Francisc a publicat duminică dimineaţă un mesaj folosind hashtag-ul ”saints”, care aparent e legat de ”sfinţi” în general, dar, odată accesat, adună referinţe la o echipă de fotbal american cu numele New Orleans Saints.

265 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns un hashtag cu sfinţi postat de Papa Francisc să binecuvânteze o echipă de fotbal

Trafic greu pe Twitter: Papa Francisc a binecuvântat o echipă de fotbal american

Suveranul Pontif anunţa pronunţarea canonizării pentru cinci noi sfinţi în cadrul slujbei de duminică, dar folosirea grafiei "#Saints" pe Twitter a adăugat automat emblema echipei de fotbal american. Emblema a dispărut, ulterior, dar hashtagul a rămas şi la mai bine de 24 de ore după eroare.

Azi îi mulţumim Domnului pentru noii noştri #sfinţi”, a scris în engleză Francisc. ”Ei au mers cu credinţă şi acum le cerem ajutorul”, se arăta în mesajul papei. Mesajul a devenit viral, în scurt timp, adunând peste 90 de mii de aprecieri şi peste 3.000 de comentarii.

Fanii echipei de fotbal s-au amuzat de apariţia stemei echipei lor preferate pe pagina oficială a Vaticanului. După ce au câştigat meciul programat duminică, oficialii echipei din New Orleans au mulţumit pe Twitter papei pentru binecuvântarea neintenţionată.

Taguri:
papa francisc,
mesaj,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici