Cum a renunţat George Michael la canabis. Dezvăluirile cântăreţului despre dependenţa sa de droguri

Cântăreţul britanic George Michael a dezvăluit faptul că a renunţat la canabis, întrucât, după ce s-a trezit dintr-o comă de trei săptămâni, începuse să vorbească cu accent de Bristol, în loc să folosească obişnuitul său accent de londonez.

450 afișări
Imaginea articolului Cum a renunţat George Michael la canabis. Dezvăluirile cântăreţului despre dependenţa sa de droguri

Cum a renunţat George Michael la canabis. Dezvăluirile cântăreţului despre dependenţa sa de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artistul, în vârstă de 50 de ani, care a recunoscut în 2009 că redus de la 25 la 7-8 numărul de ţigări cu canabis pe care le fuma zilnic, s-a aflat în comă vreme de trei săptămâni în 2011, după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie şi a fost şocat să constate după ce s-a trezit că vorbea cu accent de Bristol în locul obişnuitului său accent londonez, informează dailymail.co.uk.

David Austin, managerul său, spune că artistul a reuşit să renunţe definitiv la acel drog şi că incidentul din 2011 a reprezentat o experienţă care i-a schimbat viaţa.

"Nu a mai fumat canabis de un an şi jumătate. Acel incident i-a schimbat viaţa complet", a spus David Austin.

Cântăreţul a vorbit şi în trecut despre şocul pe care l-a avut atunci când s-a trezit din comă şi a înţeles că vorbea cu accent de West Country (regiune din sud-estul Marii Britanii, n.r.), adăugând însă că "nu era nimic rău în acel dialect".

"Jur că e adevărat. M-am trezit din comă şi vorbeam cu accent de West Country. Medicii erau îngrijoraţi, credeau că am acea boală care-i face pe unii oameni să se trezească din comă şi să vorbească franceză sau altă limbă pe care au învăţat-o la şcoală", a declarat artistul, în iulie 2012, pentru LBC Radio.

"Nu e nimic rău în a avea accent de West Country, însă e totuşi puţin cam ciudat, atunci când eşti din nordul Londrei. Surorile mele, care erau în mod evident atât de uşurate de faptul că ieşisem din comă, au început să râdă până n-au mai putut când m-au auzit vorbind, parcă asistau la un număr de stand-up comedy".

David Austin a ţinut, totodată, să micşoreze importanţa accidentului suferit de George Michael în mai 2013 când artistul britanic a căzut dintr-un automobil, în plin mers, pe o autostradă din Marea Britanie. Cântăreţul, care a suferit numeroase răni în zona capului, a fost transportat cu elicopterul la spital.

"A fost un accident nefericit - asta a fost tot", a spus David Austin pentru Daily Mirror.

Acesta a fost cel mai recent incident dintr-o serie de accidente în care a fost implicat artistul britanic în ultimii ani.

În 2012, George Michael şi-a anulat turneul din Australia din cauza unei "crize majore de anxietate", despre care a spus că a fost cauzată de pneumonia severă cu care a fost diagnosticat în 2011 şi din cauza căreia a fost tratat timp de o lună la secţia de terapie intensivă a unui spital din Viena.

George Michael a ţinut prima pagină a presei internaţionale în 2007 şi în 2010 din cauza unor incidente similare. În ambele cazuri, cântăreţul şi-a avariat automobilul pe care îl conducea, după ce fumase canabis.

George Michael a vândut peste 80 de milioane de albume pe plan internaţional, iar printre piesele sale se numără hituri precum "Careless Whisper", "Faith " şi "Last Christmas".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici