Cum au ajuns susţinătorii lui Donald Trump să dea vina pe Bill Gates pentru coronavirusul din China. Ce „dovezi” au

Adepţii teoriilor conspiraţioniste de extremă-dreaptă din SUA şi cei care sunt împotriva vaccinării au răspândit un zvon fals pe reţelele de socializare, potrivit căruia Bill Gates ar fi creatorul coronavirusului din China, relatează Buzzfeed.

5612 afișări
Imaginea articolului Cum au ajuns susţinătorii lui Donald Trump să dea vina pe Bill Gates pentru coronavirusul din China. Ce „dovezi” au

Sursa FOTO: Profimedia

Membrii grupării conspiraţioniste de extremă dreapta QAnon şi adepţii antivaccinării au vehiculat ideea falsă conform căreia virusul din China a fost de fapt creat de către Bill Gates, relatează BuzzFeed.

Jordan Sather, unul dintre membrii grupării QAnon a declarat că virusul din China este o "boală la modă" şi că răspândirea virusului a fost plănuită chiar de cel care l-a creat, miliardarul Bill Gates.

Această conspiraţie a fost preluată rapid de utilizatorii reţelelor de socializare.

Membrul grupării QAanon îşi bazează controversata idee pe un document din 2015, conform căruia Institutul Pirbright din Marea Britanie ar fi dezvoltat o versiune mai slabă a virusului, în scopul creării unui vaccin pentru a preveni bolile respiratorii la păsări şi alte animale. Aceasta e o procedură standard pentru crearea unui vaccin.

De asemenea, Institutul Pirbright nu a avut niciodată legătură cu virusul care afectează oamenii, ci cu virusul aviar care dăunează păsărilor.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că şerpii sau mamiferele ar fi putut genera epidemia de coronavirus, nu păsările.

Adepţii teoriei conspiraţioniste au continuat să îşi susţină ideile şi au afirmat că acest virus este doar un instrument prin care industria farmaceutică ar profita, pentru crearea unui nou vaccin.

Alţi utilizatori au făcut aluzie la strategia lui Hitler din cel de-al Doilea Război Mondial.

Jordan Sather, cel care a pornit falsul zvon despre virusul din China are sute de mii de fani pe social-media. Acesta a mai declarat în una dintre filmările sale online, că Donald Trump a fost numit preşedinte de către armată, pentru a salva SUA de o grupare satanistă de pedofili care îl include şi pe Bill Gates. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici