Cum au reacţionat animalele din Australia la primii stropi de ploaie, după incendiile de vegetaţie | VIDEO

Câţiva canguri, un wombat şi un koala au fost surprinse într-un video în timp ce se bucurau de primii stropi de ploaie veniţi după incendiile masive de vegetaţie din Australia, informează dailymail.co.uk.

26977 afișări
Imaginea articolului Cum au reacţionat animalele din Australia la primii stropi de ploaie, după incendiile de vegetaţie | VIDEO

Cum au reacţionat animalele din Australia la primii stropi de ploaie, după incendiile de vegetaţie

Imaginile din clipul realizat de Symbio Wildlife Park, situat în Helensburgh, la sud de Sydney, arată animalele strânse în jurul unor bălţi abia formate de ploaie. Cangurii beau apă şi săreau prin baltă, iar koala şi wombat-ul se hrăneau în ploaie.

Filmuleţul postat pe Facebook a devenit viral şi a ajuns la peste cinci milioane de vizualizări, iar internauţi au distribuit masiv videoclipul, potrivit sursei citate.

Animalele din oraşele australiene afectate de incendii au celebrat mult aşteptata ploaie. Ele s-au aduna în jurul bălţilor şi s-au stropit cu apă.

„Este minunat şi înduioşător să vezi aceste animale care au suferit destul bucurându-se de ploaie”, a comentat o femeie pe social media.

Alt internaut a adăugat: „Am zâmbit şi în acelaşi timp mi-au dat lacrimile la vederea clipului. E grozav să vezi cum aceste animale maiestuoase că se bucură de ploaie şi prosperă într-un mediu mai natural”.

Administratorul Parcului Natural Symbio Kevin Fallon a spus că masculii cangur au fost deosebit de afectuoşi cu femelele, un lucru care ar fi legat de faptul că ploile anunţă sezonul de împereche.

„Părea că devin ridicol de afectuoşi. Faptul că au vrut să stea în bălţi are probabil legătură cu natura. Atunci când plouă, animalele ştiu că va fi hrană din abundenţă, ceea ce le indică şi că se apropie perioada împerecherii”, a declarat Fallon pentru Daily Mail Australia.

Incendiile de vegetaţie din Australia au distrus 18.5 milioane de hectare de pământ, au omorât aproximativ un miliard de animale şi le-au distrus habitatele.

Foto Symbio Wildlife Park pe Facebook

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici