Cursă contra cronometru la Notre-Dame: Autorităţile se grăbesc să acopere monumentul înainte ca acumulările de apă să distrugă clădirea | VIDEO

Arhitecţii implicaţi în protejarea Catedralei Notre-Dame duc o luptă infernală pentru a acoperi monumentul înainte ca ploaia să-l deterioreze, unii temându-se că acumulările de apă suplimentare ar putea duce chiar la prăbuşirea clădirii, relatează BBC.

1591 afișări
Imaginea articolului Cursă contra cronometru la Notre-Dame: Autorităţile se grăbesc să acopere monumentul înainte ca acumulările de apă să distrugă clădirea | VIDEO

Catedrala Notre-Dame, în pericol: Autorităţile au acoperit monumentul cu o prelată pentru a proteja structura împotriva ploii

Meteorologii au anunţat ploi în capitala franceză, fenomenele meteo fiind preconizate şi pentru ziua de joi. O parte din acoperişul Catedralei Notre-Dame, care s-a prăbuşit parţial în timpul incendiului devastator, este deja inundat în urma eforturilor pompierilor de a stinge incendiul.

Arhitecţii se tem că ploile abundente ar putea duce la prăbuşirea catedralei vechi de 800 de ani. Arhitectul şef al monumentului, Philippe Villeneuve, spune postului de ştiri francez BFMTV că amplasarea unei prelate de urgenţă reprezintă „cea mai mai mare prioritate”.

„Grinzile au fost instalate deja, iar copertina se află în curs se amplasare”, afirmă Villeneuve, conform BBC.

Există deja planuri de a instala o „umbrelă” uriaşă pe acoperişul clădirii, creată special pentru Catedrala Notre-Dame, pentru a proteja structura în timpul reconstrucţiei. Totuşi, „umbrela” nu este pregătită încă, iar ploile anunţate meteorologi reprezintă un risc prea mare pentru a mai aştepta.

În timpul incendiului devastator din 15 aprilie 2019, Catedrala Notre-Dame s-a aflat în pericol de prăbuşire, sute de pompieri riscându-şi viaţa pentru a salva structura şi interiorul clădirii. Lucrări urgente de reconstrucţie sunt la momentul acesta în desfăşurare.

Cele mai vizibile semne lăsate în urma flăcărilor devastatoare sunt trei găuri imense în acoperişul clădirii. Una dintre găuri a rezultat în urma prăbuşirii turlei în timpul incendiului. Din fericire, faimoasele rozase au fost acoperite cu materiale de protecţie şi întărite cu stâlpi de lemn.

Un incendiu a izbucnit luni, 15 aprilie 2019, la Catedrala Notre-Dame din Paris, la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al monumentului.

Autorităţile franceze au dezvăluit că pompierii au stins incendiul izbucnit la momentul potrivit, clădirea fiind la doar „15-30 de minute înainte de distrugere totală”, transmite The Guardian.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, situată în Arondismentul 4 al capitalei Franţei, a fost construită în perioada 1163-1345 în stil gotic. Catedrala este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici