Curtea Supremă din Irlanda a decis: Pâinea folosită de restaurantele Subway nu poate fi numită pâine

  • Curtea Supremă irlandeză a decis că pâinea servită la Subway nu poate fi definită ca pâine.
  • Conform Legii privind impozitul pe valoarea adăugată din Irlanda, în vigoare din 1972, pâinea de la Subway nici măcar nu poate fi definită ca un aliment de bază.
  • Hotărârea a inclus pâinea albă şi integrală.
48900 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă din Irlanda a decis: Pâinea folosită de restaurantele Subway nu poate fi numită pâine

Profimedia

Curtea Supremă irlandeză a decis că pâinea servită la Subway - un lanţ de restaurante fast-food din SUA cu sucursale în peste 100 de ţări, printre care şi România, nu poate fi definită ca pâine, notează The Guardian.
 
Conform Legii privind impozitul pe valoarea adăugată din Irlanda, în vigoare din 1972, pâinea de la Subway nici măcar nu poate fi definită ca un aliment de bază, scrie Irish Independent, deoarece conţine prea mult zahăr.
 
Hotărârea a venit după o contestaţie introdusă de lanţul de restaurante Subway Bookfinders, care susţinea că pâinea pentru sandvişurile sale este un aliment de bază şi, prin urmare, poate fi scutit de la plataTVA.
 
Cantitatea de zahăr din pâine, de cinci ori peste limita prevăzută de lege, a arătat că nu se încadrează în definiţia legală a unui aliment de bază. Hotărârea a inclus pâinea albă şi integrală. Definiţia serveşte pentru a diferenţia pâinea de alte produse de patiserie.
 
Nu este prima dată când produsele vândute de Subway creează controverse. În 2014, compania a decis să renunţe la agentul de albire a făinii, azodicarbonamidă, din produsele sale de panificaţie, în urma unei petiţii care a circulat online. Ingredientul este utilizat în mod obişnuit la fabricarea covoraşelor de yoga şi a fost interzis de Uniunea Europeană şi Australia în produsele alimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici