Cuvântul care te poate face cu 50% mai influent, conform unui studiu Harvard

  • Folosirea cuvântului "pentru că" poate creşte ascultarea şi conformarea cu cererile cu peste 50%.
  • Înlocuirea cuvântului "îmi place" cu "recomand" poate face ca oamenii să fie cu aproape o treime mai predispuşi să urmeze sugestiile.
  • Schimbarea verbelor cu substantive poate creşte conformitatea cu până la 30%.
3020 afișări
Imaginea articolului Cuvântul care te poate face cu 50% mai influent, conform unui studiu Harvard

Sursa foto: Pexels

Jonah Berger, un profesor de marketing la Şcoala Wharton a Universităţii din Pennsylvania, sugerează că un singur cuvânt poate influenţa semnificativ comunicarea, relatează CNBC.

Potrivit lui Berger, folosirea cuvântului "pentru că" în timp ce încerci să convingi pe cineva de ceva poate duce la un rezultat convingător, crescând probabilitatea ca oamenii să te asculte şi să îţi îndeplinească rugăminţile.

Această afirmaţie este susţinută de un studiu de aproape 50 de ani de la Universitatea Harvard. În studiu, cercetătorii au constatat că simpla adăugare a cuvântului "pentru că" la o cerere a crescut conformitatea cu peste 50%. Chiar şi atunci când motivul furnizat era relativ banal, utilizarea lui "pentru că" a avut totuşi un efect persuasiv.

Cercetarea lui Berger se extinde, dincolo de "pentru că", pentru a putea identifica şi alte "cuvinte magice" care îmbunătăţesc persuasiunea. De exemplu, folosirea cuvântului "recomand" în loc de "îmi place" face ca oamenii să fie cu aproape o treime mai predispuşi să urmeze sugestiile. Similar, înlocuirea verbelor cu substantive, poate creşte conformitatea cu până la 30%.

Aceste constatări evidenţiază importanţa limbajului în comunicare şi persuasiune. Berger subliniază semnificaţia schimbărilor subtile în limbaj pentru a obţine rezultatele dorite în conversaţii, prezentări sau chiar comunicare scrisă. Prin înţelegerea şi aplicarea acestor strategii, indivizii îi pot influenţa eficient pe alţii şi pot promova acorduri, soluţii sau conexiuni în diverse contexte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici