Daniel Radcliffe ar putea juca rolul lui Freddie Mercury, într-un film biografic

Actorul Daniel Radcliffe ar putea fi înlocuitorul lui Sacha Baron Cohen în filmul biografic dedicat cântăreţului Freddie Mercury, în rolul fostului lider al trupei Queen.

467 afișări
Imaginea articolului Daniel Radcliffe ar putea juca rolul lui Freddie Mercury, într-un film biografic

Daniel Radcliffe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În iulie, actorul britanic Sacha Baron Cohen, devenit celebru graţie filmelor "Borat", "Brüno" şi "The Dictator", a anunţat că a renunţat la rolul din filmul biografic dedicat cântăreţului Freddie Mercury.

Presa de specialitate a evocat atunci existenţa unor "diferenţe de opinii" între actor şi membrii supravieţuitori ai celebrei trupe britanice în ceea ce priveşte tonul acestui film, care evocă ascensiunea şi anii de glorie ai grupului Queen. Potrivit presei internaţionale, echipa de producţie a optat pentru un film destinat mai degrabă publicului larg, în timp ce Sacha Baron Coen ar fi preferat un ton mai subversiv şi o prezentare a cântăreţului Freddie Mercury mai puţin "curată".

Se pare că rolul i-a fost oferit actorului britanic Daniel Radcliffe, cunoscut pentru interpretarea vrăjitorului Harry Potter din franciza cinematografică omonimă de succes bazată pe romanele scrise de J. K. Rowling, informează contactmusic.com.

"Deşi este tânăr, Daniel a impresionat deja cu rolul poetului gay Allen Ginsberg în filmul de anul acesta 'Kill Your Darlings'", a declarat o sursă pentru publicaţia Daily Star. Aceeaşi sursă a spus că Radcliffe are o înălţime apropiată de cea a lui Mercury şi în plus ştie să cânte.

Filmul, care nu are deocamdată un titlu, va fi produs de GK Films, în colaborare cu actorul Robert De Niro, Tribeca Productions şi Queen Films.

Freddie Mercury a murit la vârsta de 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991, la o zi după ce a anunţat în mod public că este bolnav de SIDA.

Grupul Queen, alcătuit din solistul Freddie Mercury, chitaristul Brian May, toboşarul Roger Taylor şi basistul John Deacon, a devenit celebru pe plan mondial graţie unor piese precum "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions" şi "We Will Rock You".

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente antologice, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

Radcliffe, în vârstă de 24 de ani, a mai jucat în lungmetrajul "The Woman in Black/ Femeia în negru", dar şi pe Broadway, în muzicalul de succes "How To Succeed In Business Without Really Trying". Actorul este distribuit, de asemenea, în filmul de ficţiune "Horns", regizat de Alexandre Aja, care urmează să fie lansat la finalul acestui an. Actorul britanic a făcut senzaţie, în urmă cu câţiva ani, când a apărut nud, în rolul Alan Strang din piesa de teatru "Equus", de Peter Shaffer, pusă în scenă pe West End (Londra) şi pe Broadway (New York). În 2007, a jucat în lungmetrajul TV "My Boy Jack", în care a interpretat rolul tragic al fiului în vârstă de 17 ani al scriitorului Rudyard Kipling, trimis pe front în timpul Primului Război Mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici