Daniele Donde: Cu cât cer mai mulţi bani, cu atât am mai multă valoare

Pictorul Daniele Donde, artist al falsului, a cărui creaţie se împarte între kitsch şi pastişă, a inaugurat, miercuri, la Bucureşti, o expoziţie care alătură personaje ca Barack Obama şi Paris Hilton, într-o serie de tablouri realizate în foi de aur şi argint şi decorate cu cristale Swarovski.

114 afișări
Imaginea articolului Daniele Donde: Cu cât cer mai mulţi bani, cu atât am mai multă valoare

Daniele Donde: Cu cât cer mai mulţi bani, cu atât am mai multă valoare (Imagine: Mediafax Foto)

Din expoziţia lui Donde, deschisă la Hotelul Marriot din Capitală, nu lipsesc nici celebrele sale tablouri cu Marilyn Monroe şi nici reinterpretări în aur, argint şi pietre preţioase ale unor celebre lucrări, precum "Sărutul" lui Klimt sau "Autoportret", de Van Gogh.

De asemenea, pe lângă tablourile din colecţia de lux, expoziţia cuprinde şi un număr de replici ale lucrărilor marilor maeştri - Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Paul Gauguin, Edgar Degas etc.

Chiar dacă lucrările lui sunt cotate în general la preţuri de zeci de mii de euro, Daniele Donde a declarat, în conferinţa de presă care a precedat vernisajul expoziţiei sale, că tablourile aduse la Bucureşti vor fi vândute la preţuri cuprinse între 1.000 şi 2.000 de euro.

"Arta luxului ar trebui să fie accesibilă", susţine Donde. "Vreau să propun un produs low cost de înaltă calitate (...). Operele pe care le veţi vedea în expoziţie se bazează pe acestă artă a luxului, pentru că au anumite costuri - opere care sunt executate pe foiţă de aur, de argint, folosind cristale tăiate, diamante", a mai spus artistul, care susţine că, tocmai datorită costurilor ridicate ale materiei prime folosite la realizarea tablourilor, lucrările sale nu pot fi falsificate.

"Eu sunt un artist contra curentului, având în vedere condiţiile pieţei actuale. Arta trebuie să se întoarcă la obiectivul său primar - acela de a crea vise. Şi nu doar pentru milionari, pentru toată lumea", a adăugat acesta.

"Mulţi dintre artişti, chiar dintre creatorii de modă, s-au inspirat de la ideile mele, de a duce mai departe această idee a luxului", a spus acesta, amintind că în galeria sa de la Milano se întâlneşte cu Valentino şi Armani.

Întrebat care este istoria ineditului portret al lui Barack Obama pe care l-a prezentat în cadrul expoziţiei, Donde a declarat: "Mulţi dintre colecţionarii mei sunt consuli, ambasadori, care de circa două luni îmi tot comandă tablouri cu Obama".

Cu toate acestea, artistul a subliniat faptul că cei mai mulţi clienţi ai săi nu sunt americani, ci arabi, ruşi şi europeni. "Sediile mele sunt San Moritz, San Tropez, Cannes... Acolo am cei mai mulţi clienţi şi cu cât cer mai mulţi bani, cu atât am mai multă valoare. Biroul meu de reprezentaţă de la Zurich nu-mi dă posibilitatea să vând ieftin un tablou şi nici să-l fac cadou", a mai spus el.

Citeşte mai multe despre expoziţia pictorului Daniele Donde.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici