Danny Boyle va regiza un film despre faimoşii hoţi de diamante din banda "Panterele roz"

Regizorul britanic Danny Boyle, cunoscut pentru filmele "Trainspotting" şi "Vagabondul milionar", va ecraniza povestea reală a faimoşilor hoţi de diamante din banda "Panterele roz".

286 afișări
Imaginea articolului Danny Boyle va regiza un film despre faimoşii hoţi de diamante din banda "Panterele roz"

Danny Boyle (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cineastul Danny Boyle a fost de acord să adapteze pentru marele ecran documentarul despre "Panterele roz", cea mai periculoasă bandă de hoţi de bijuterii din lume, intitulat "Smash and Grab: The Story of the Pink Panthers/ Distruge şi fură: povestea Panterelor roz", informează contactmusic.com.

Regizorul britanic a luat această decizie după ce a văzut documentarul, fiind imediat tentat de perspectiva transformării poveştii reale a celebrilor hoţi de bijuterii din fosta Iugoslavie într-un blockbuster.

Filmul va fi cofinanţat de Pathe şi Searchlight, împreună cu Danny Boyle şi vechiul său colaborator, Christian Colson.

Documentarul, produs de Havana Marking, prezintă imagini de pe camerele de filmare cu infractorii surprinşi în timpul spargerilor şi interviuri cu membrii bandei, consideraţi printre cei mai abili hoţi din istorie. De asemenea, filmul documentar va sta la baza scenariului pentru acest lungmetraj, care se va concentra pe modul de organizare a bandei şi asupra metodelor prin care hoţii furau cele mai bine păzite bijuterii din lume.

Într-o declaraţie de presă, regizorul a afirmat că a fost atras de ideea filmului deoarece îl va purta într-o direcţie diferită faţă de cele mai recente trei pelicule ale sale ("Trance", "127 ore" şi "Slumdog Millionaire/ Vagabondul milionar").

"Toate filmele pe care le-am făcut sunt unul şi acelaşi film, trebuie să recunosc. Toate sunt despre acelaşi personaj - de obicei un tip - care se confruntă cu aventuri insurmontabile, pe care le depăşeşte în cele din urmă", declară regizorul.

Denumirea de "Panterele roz" a fost dată de Interpol unei bande de hoţi de diamante din anii '90, aflată în legătură cu o ramură a mafiei sârbe responsabilă cu unele dintre cele mai mari jafuri din istorie. S-a estimat că hoţii ar fi responsabili cu furtul unor bijuterii de peste 500 de milioane de dolari, în urma unor operaţiuni bine puse la punct din Dubai, Elveţia, Japonia, Franţa, Liechtenstein, Germania, Luxemburg, Spania şi Monaco. Unii membri ai bandei, printre care şi presupusul lider Dragan Mikić, au fost arestaţi şi au reuşit să evadeze din închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici