DANS/ Dansatorului anonim. El Tango din Ferentari

”Scriu rândurile astea cu gândul la un băiat de 11-12 ani, poate 13. In anul 2006. Era din Ferentari. L-am refuzat întâi, apoi, o minunăţie! Mi-a luat piuitul! Băiatul ăsta avea un talent incredibil!”- Astfel îşi începe articolul său despre arta dansului, Claudia Buzoianu.

508 afișări
Imaginea articolului DANS/ Dansatorului anonim. El Tango din Ferentari

DANS/ Dansatorului anonim. El Tango din Ferentari

Nu avusesem niciun chef să ies din casă deşi îmi propusesem să merg cu o prietenă la un eveniment numit Aleea de tango. Am tras de mine şi ne-am nimerit la final de lecţie ţinută în aer liber în Cişmigiu. Pe când ne apropiam am grăbit pasul aproape fără să vreau, cu un interese brusc trezit de ritmul muzicii, vesel, antrenant, viu. Ajungem şi ne căutăm loc de privit printre ceilalţi oameni care făcuseră cerc în jurul dansatorilor. Îmi plăcea foarte tare ce auzeam, era ceva diferit de tot ce ascultasem până atunci. Voiam să dansez. Cum stăteam eu aşa remarc printre dansatori un băiat care se preumbla abătut păşind discret pe ritm. Il înţeleg instant. Voia şi el să danseze. Enervată îmi dau seama că se apropie si mă invită la dans. Refuz categoric. Apoi îl privesc: păşeşte cu o eleganţă impecabilă pe ritm, neostentativ, natural, cu fineţe. Se îndepărtează, caută, nu găseşte. Revine şi o invită pe prietena cu care venisem şi care îl refuză şi ea. Off, era prea mult! I-am zis că dansez eu. Zâmbesc acum când îmi amintesc siguranţa, delicateţea, răbdarea, atenţia cu care mi-a condus paşii. Eram uluită, surprinsă, încântată! Păşeam laolaltă cu ceilalţi dansatori uimită eu însămi de mişcările pe care picioarele le făceau în perfect acord cu partenerul de dans. O minunăţie! Mi-a luat piuitul! Băiatul ăsta avea un talent incredibil!

https://www.facebook.com/claudia.buzoianu

Sfârşit de august, început de septembrie. Ultimele lecţii în aer liber. Aveam să mă interesez: venise toată vara, în fiecare weekend când se ţineau lecţii gratuite de tango în Cişmigiu. Clubul care a organizat evenimentul, El Tango, i-a oferit posibilitatea să continue să vină să danseze dacă va fi însoţit de un adult. Da’ cum ziceam, era din Ferentari, nu a mai venit şi l-am pierdut din vedere. Imagini cu el mai apar în înregistrările colegilor care au fost atunci. Uneori din senin mă întrebam: oare ce-o mai fi cu el? Şi parcă nu prea voiam să aflu cu adevărat, aveam o strângere de inimă. Nu a mai venit să danseze deşi iubea tangoul nespus. I-am uitat numele. Pentru mine el a rămas El Tango.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici