Datoriile lui Michael Jackson ar putea fi şterse - GALERIE FOTO

Organizatorii concertelor pe care Michael Jackson ar fi trebuit să le susţină la Londra, începând din iulie, au declarat că înregistrările audio şi video de la repetiţiile starului ar putea să genereze încasări de câteva sute de milioane de dolari, putând astfel să şteargă datoriile acestuia.

198 afișări
Imaginea articolului Datoriile lui Michael Jackson ar putea fi şterse - GALERIE FOTO

Înregistrările de la repetiţiile lui Michael Jackson vor putea şterge datoriile starului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO


Randy Phillips, directorul AEG Live, a declarat că firma pe care o conduce a înregistrat suficiente cântece ale lui Michael Jackson pentru a lansa două albume şi suficient material video pentru a putea să lanseze un film, un DVD sau chiar ambele, cu imaginile de la recentele repetiţii ale megastarului, care se pregătea intens pentru cele 50 de concerte pe care ar fi trebuit să le susţină la O2 Arena din Londra, din iulie.

Potrivit Reuters, miza este foarte mare, atât pentru compania de producţie AEG, cât şi pentru familia Jackson.

Randy Phillips a declarat că moartea celebrului cântăreţ american va obliga, probabil, firma care administrează averea starului să plătească cele 25 de milioane de dolari pe care compania AEG le-a alocat cheltuielilor de producţie ale show-urilor londoneze şi cheltuielilor starului înainte de concertele de la Londra.

"Dacă ne facem cu toţii bine treaba, am putea să strângem, probabil, câteva sute de milioane de dolari doar din înregistrările de care dispunem. Societatea lui ar putea să îşi achite toate datoriile şi să meargă mai departe, prin restructurarea contractului cu Sony/ATV şi a tuturor celorlalte înţelegeri financiare", a explicat Phillips.

Michael Jackson, al cărui album "Thriller", lansat în 1982, reprezintă cel mai bine vândut material discografic din istorie, a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie, din cauza unui stop cardiac.

Tragedia s-a produs cu doar câteva zile înainte de debutul seriei sale de concerte de la Londra, un eveniment ce ar fi putut să reprezinte revenirea cu succes a superstarului american pe scena muzicală internaţională şi o relansare a carierei sale, aflată într-un serios declin în ultimii ani.

Deşi Michael Jackson deţine jumătate din drepturile legale ale francizei Sony/ATV şi multe alte bunuri, având o avere de circa un miliard de dolari, presa internaţională spune că regretatul cântăreţ avea, pe de altă parte, şi datorii de aproximativ 500 de milioane de dolari în momentul morţii sale.

Randy Phillips a declarat că AEG intenţionează să organizeze un concert tribut în onoarea lui Michael Jackson la O2 Arena, care să ajute firma să recupereze o parte din sumele deja cheltuite pentru seria de show-uri londoneze.

Zilele trecute au apărut o serie de speculaţii potrivit cărora un cocteil de medicamente prescrise de nişte medici - antidepresive şi calmante - a provocat stopul cardiac care a dus la decesul celebrului artist american, deşi cauza oficială a morţii nu a fost deocamdată comunicată, pentru că se aşteaptă rezultatul testelor toxicologice, care vor sosi peste câteva săptămâni.

Randy Phillips a spus că asigurarea făcută cu ocazia organizării concertelor londoneze va acoperi, cel mai probabil, şi decesul starului.

AEG a declarat, în urmă cu câteva zile, că va rambursa integral biletele cumpărate de cele 750.000 de persoane pentru spectacolele de la Londra, dar nu a ascuns faptul că mizează pe reacţia fanilor, care au posibilitatea de a păstra tichetele ca suveniruri, ele având deja o valoare foarte mare.

Phillips a mărturisit că se aşteaptă ca aproape jumătate dintre fani să păstreze biletele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici