David Cronenberg va realiza un film despre Sigmund Freud

Cineastul canadian David Cronenberg va regiza un film despre părintele psihanalizei Sigmund Freud, care va fi interpretat de actorul austriac Christoph Waltz, recompensat la Cannes cu premiul pentru interpretare, graţie rolului din filmul "Ticăloşi fără glorie", potrivit site-ului moviepilot.de.

98 afișări
Imaginea articolului David Cronenberg va realiza un film despre Sigmund Freud

Sigmund Freud (1856 - 1939) este considerat a fi părintele psihanalizei (Imagine: abolitionist.com)

Potrivit AFP, acest proiect cinematografic al regizorului canadian se va intitula "The Talking Cure".

Christoph Waltz a obţinut astfel încă un rol important la Hollywood, după colaborarea cu regizorul american Quentin Tarantino pentru filmul "Ticăloşi fără glorie", pentru care a primit şi o nominalizare la Globul de Aur 2010.

Actorul austriac în vârstă de 53 de ani va juca alături de britanica Keira Knightley în lungmetrajul "The Talking Cure", a cărui acţiune se bazează pe piesa de teatru cu acelaşi titlu scrisă de dramaturgul britanic Christopher Hampton.

David Cronenberg, autorul filmului "Musca", ce l-a făcut celebru în 1986, este unul dintre maeştrii genului SF şi a realizat în ultimii ani filme precum "Umbrele trecutului/ A History of Violence" (2005) şi "Eastern Promises" (2007), ambele cu actorul Viggo Mortensen.

Filmele regizate de David Cronenberg au avut întotdeauna succes la public, mai ales în Franţa, ţară în care cineastul a fost distins recent cu Legiunea de Onoare şi unde a primit numeroase trofee de-a lungul anilor, inclusiv Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes, în 1996, pentru filmul "Terapie de şoc/ Crash". Cronenberg a mai fost recompensat cu un Urs de Argint, la Berlinală, pentru filmul "eXistenZ".

Sigmund Freud (1856 - 1939) este considerat a fi părintele psihanalizei, iar lucrările sale au introdus în ştiinţa psihologiei noţiuni precum simbolistica viselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici