David Fincher va adapta un serial britanic pentru postul HBO

Cineastul David Fincher, care a regizat şi produs serialul "House of Cards" pentru platforma online Netflix, a semnat un contract cu postul american HBO pentru a dezvolta o adaptare a serialului britanic "Utopia".

80 afișări
Imaginea articolului David Fincher va adapta un serial britanic pentru postul HBO

David Fincher (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

După ce a contribuit din plin la succesul obţinut de serialul "House of Cards", produs şi difuzat de platforma online Netflix, David Fincher a decis să colaboreze cu concurentul acestei platforme, postul de televiziune HBO, informează allocine.fr.

David Fincher va regiza episodul pilot şi va produce noul serial alături de Gillian Flynn, scenaristul episodului pilot. Dennis Kelly, creatorul serialului original, nu a fost nici el îndepărtat, întrucât a fost inclus în echipa de producţie.

Lansat în ianuarie 2013 de postul Channel 4, serialul britanic se bazează pe un concept original şi ambiţios, incluzând numeroase elemente mitologice. "Utopia" este un roman grafic cult asupra căruia planează misterul şi despre care se spune că ar fi prezis toate marile dezastre din ultimul secol. Atunci când personajele principale - Ian, Becky, Grant şi Wilson -, care nu aveau până atunci nicio legătură unul cu celălalt, intră în posesia unei copii originale a manuscrisului, vieţile lor sunt busculate în mod brutal şi devin ţintele unei organizaţii misterioase, cunoscută sub numele "The Network".

Pentru HBO, atragerea lui David Fincher în acest proiect reprezintă o reuşită de prestigiu şi o dovadă suplimentară a faptului că platforma Netflix nu a devenit "Mecca" exclusivă pentru producţiile originale şi ambiţioase.

David Fincher este regizorul unor filme bine primite atât de public, cât şi de criticii de cinema, precum "Alien 3", "Se7en", "Fight Club - Sala de lupte", "Strania poveste a lui Benjamin Button", "Reţeaua de socializare/ The Social Network" şi "Fata cu un dragon tatuat/ The Girl with the Dragon Tattoo".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici