De ce învăţăm greu. Trucuri pentru a învăţa repede şi pentru a fi cu adevărat productiv

Când sunt mici, copiii primesc cu uşurinţă sfaturi, pentru că nu au încă un sistem de crezuri şi valori. Pe măsură ce cresc, încep să filtreze informaţia după propriul plac, după colectiv şi după necesitatea lor şi a părinţilor.

1478 afișări
Imaginea articolului De ce învăţăm greu. Trucuri pentru a învăţa repede şi pentru a fi cu adevărat productiv

De ce învăţăm greu. Trucuri pentru a învăţa repede şi pentru a fi cu adevărat productiv

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, adulţii nu pot primi aşa uşor sfaturile şi învăţăturile altora, din cauza egoului şi a formării personalităţii lor.

Aceştia primesc învăţăturile prin multe filtre, iar prin acest mecanism, informaţiile se strecoară greu spre interiorul lor.

El este de părere că procesul de învăţare la copil se realizează prin 3 funcţii.

De asemenea, spune că adulţii pot învăţa mai repede şi pot fi cu adevărat productivi şi eficienţi în orice vor de la viaţa lor, dacă îşi aduc aminte de anumite mecanisme de învăţare din copilărie.

Continuarea articolului o găsiţi pe csid.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici