De Niro va plăti daune de 2,5 mil dolari angajaţilor lui

Lanţul de restaurante Nobu din New York, ce aparţine actorului Robert De Niro, va plăti daune de 2,5 milioane de dolari angajaţilor lui, care i-au acuzat pe cei din conducere că i-au obligat să împartă cu ei bacşişurile şi că nu le-au plătit orele suplimentare.

13 afișări
Imaginea articolului De Niro va plăti daune de 2,5 mil dolari angajaţilor lui

De Niro va plăti daune de 2,5 mil dolari angajaţilor lui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această înţelegere a fost încheiată după ce doi chelneri au dat în judecată acest lanţ exclusivist de restaurante cu specific japonez, în 2007, în numele sutelor de angajaţi care lucrează în cele trei localuri Nobu din New York. Ei au declarat că au fost obligaţi să împartă bacşişurile cu cei din conducerea lanţului de restaurante şi că nu li se plăteau orele suplimentare.

Lanţul de restaurante Nobu, pe care Robert De Niro l-a fondat împreună cu maestrul bucătar Nobu Matsuhisa, a inaugurant primul local în cartierul Tribeca din New York, în 1994. Lanţul Nobu s-a extins ulterior şi numără în prezent 16 restaurante în lume.

Această înţelegere vizează toate cele trei restaurante din New York: Nobu, Nobu 57 şi Nobu Next Door. Angajaţii actuali şi toţi foştii angajaţi care au lucrat în cele trei restaurante în perioada august 2001 - august 2008 vor primi, în medie, 3.300 de dolari fiecare, potrivit documentelor legale.

Carolyn Richmond, unul dintre avocaţii lanţului Nobu, a declarat că restaurantele au reputaţia de a-şi trata corect angajaţii şi că doreşte să se treacă cât mai repede peste acest incident.

Mai multe procese au fost deschise în ultimii doi ani împotriva restaurantelor din New York, unele deţinute de celebrităţi, care au fost acuzate de violarea normelor de muncă şi de practici ilegale de muncă.

Printre acestea se numără Southern Hospitality BBQ, deţinut de starul muzicii pop Justin Timberlake, 40/40 Club, deţinut de rapperul Jay-Z, şi Jean Georges, deţinut de maestrul bucătar francez Jean-Georges Vongerichten.

În 2008, Vongerichten a acceptat să plătească daune de 1,75 milioane de dolari după ce opt chelneri au deschis un proces în numele tuturor angajaţilor din restaurantul Jean Georges şi alte patru localuri din New York aparţinând aceleiaşi companii.

În ceea ce priveşte compania Nobu, o audiere a fost programată la un tribunal din New York, pe 6 februarie, pentru a aproba înţelegerea încheiată cu angajaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici