Video Deborah Kerr, "trandafirul englezesc de la Hollywood", a murit

Actriţa britanică Deborah Kerr, recompensată cu un premiu Oscar pentru întreaga activitate în 1994, a murit marţi, în Suffolk, Marea Britanie, la vârsta de 86 de ani, a anunţat, joi, impresarul actriţei, informează AFP.

2 afișări

Deborah Jane Kerr Trimmer,  una dintre marile actriţe ale Hollywood-ului anilor '50, suferea de mai mulţi ani de maladia Parkinson.

Kerr, supranumită "trandafirul englezesc de la Hollywood", a fost nominalizată de şase ori la premiul Oscar  pentru rol principal, mai ales pentru două partituri celebre, Karen Holmes din "From Here to Eternity (1953), unde a apărut alături de Burt Lancaster, şi "Eu şi Regele" (1956), unde a apărut alături de Yul Brynner.

Născută în Scoţia, pe 30 septembrie 1921, Kerr şi-a început cariera ca dansatoare şi a debutat pe marile ecrane în lungmetrajul "Major Barbara" (1941), de Gabriel Pascal şi Harold French.

Totuşi, abia la Hollywood a cunoscut adevăratul succes, cu roluri extrem de diverse: guvernantă, în "The Innocents" (1961) de Jack Clayton, călugăriţă, în "Heaven Knows, Mr. Allison" (1957) de John Huston, femeie mondenă, în "Bonjour tristesse" (1958) de Otto Preminger, sau soţie furioasă, în "The Arrangement" (1969) de Elia Kazan. Femeile pe care le-a interpretat au avut în comun o anume răceală, distincţie şi inteligenţă care au ieşit mereu în evidenţă.

Kerr a mai apărut în "Noaptea iguanei" (1964) de John Huston şi în prima versiune a "Casino Royale" (1967), una dintre aventurile lui James Bond, care a cunoscut un remake în 2006, în regia lui Martin Campbell, cu Daniel Craig în rolul agentului secret.

Scena de dragoste alături de Burt Lancaster din "From Here to Eternity", pe o plajă, este unul dintre simbolurile romantismului din cinematografia mondială.

În 1945, Deborah Kerr s-a căsătorit cu Anthony Bartley, un militar cu care a avut două fiice. Cei doi au divorţat în 1959. Deborah Kerr s-a căsătorit ulterior cu scriitorul Peter Viertel, în 1960.

În 1998, Deborah Kerr a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth a II-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici