Deep Purple va avea o apariţie specială în serialul israelian "Atlantica"

Formaţia rock Deep Purple va avea o apariţie specială în serialul israelian "Atlantica", despre o trupă rock aspirantă din Ierusalim, înfiinţată de un profesor de istorie, interpretat de cunoscutul actor israelian Tal Friedman.

87 afișări
Imaginea articolului Deep Purple va avea o apariţie specială în serialul israelian "Atlantica"

Deep Purple (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Ian Gillan, solistul trupei Deep Purple, şi basistul formaţiei, Roger Glover, vor apărea în ultimul episod al serialului, unde sunt recunoscuţi de membrii israelieni ai formaţiei rock, în timpul unui concert, şi rugaţi să se urce pe scenă alături de aceştia, informează billboard.com.

Filmările pentru acest episod vor avea loc între 22 şi 23 februarie, în pauza dintre cele două concerte pe care Deep Purple le va susţine la Nokia Arena, din Tel Aviv, în cadrul turneului de promovare a celui de-al 19-lea album de studio al trupei, "Now What?!", turneu care a debutat în februarie 2013.

La deschiderea concertului din 22 februarie, va cânta trupa rock The Fat Cats, al cărei solist este Tal Friedman, protagonistul serialului "Atlantica".

"Atlantica", produs de Herzliya Studios şi regizat de Oded Davidoff, va fi lansat la sfârşitul anului pe postul de televiziune prin cablu Hot, care a distribuit versiunea originală a serialului "In Treatment", preluat de HBO şi care a stat la baza serialului românesc "În derivă".

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal şi hard rock, alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, Deep Purple este şi astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968, de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans şi Ian Paice, reuniţi iniţial sub numele de Roundabout, şi cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume şi de componenţă, reuşind să-şi contureze identitatea muzicală spre începutul anilor 1970, odată cu lansarea albumului "Deep Purple In Rock". Au urmat "Fireball" şi "Machine Head", unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziţie în clasamentul britanic. "Highway Star", "Space Truckin'", "Lazy" şi "Smoke on the Water" sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

În ultimii ani, Deep Purple a continuat să lanseze albume şi să concerteze în toata lumea, consolidându-şi poziţia de "legendă" a genurilor hard rock şi heavy metal. De altfel, muzica trupei a influenţat de-a lungul timpului numeroşi alţi artişti, precum Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead şi chiar "noul val" de heavy metal britanic - Iron Maiden, Judas Priest şi Def Leppard. Postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe poziţia a cincea în topul celor mai influente trupe din lume. Cu vânzări record de peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vândute doar în Statele Unite ale Americii, Deep Purple îşi continuă povestea muzicală cu un nou material discografic, lansat în primăvara anului trecut: "Now What?!".

Trupa Deep Purple va concerta pe 20 februarie la Bucureşti, la Sala Polivalentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici