Delfinariul din Constanţa are doi noi locatari: două foci din Marea Baltică, care au costat peste 1.000 de euro - FOTO, VIDEO

Două foci din Marea Baltică îmbogăţesc, începând de joi, menajeria Delfinariului din Constanţa, fiind aduse dintr-un delfinariu din Lituania pentru a bucura publicul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

779 afișări
Imaginea articolului Delfinariul din Constanţa are doi noi locatari: două foci din Marea Baltică, care au costat peste 1.000 de euro - FOTO, VIDEO

Delfinariul din Constanţa are doi noi locatari: două foci din Marea Baltică, care au costat peste 1.000 de euro - FOTO, VIDEO (Imagine: Wikipedia)

Focile, o femelă şi un mascul, au costat 1.200 de euro şi au ajuns la malul mării joi după-amiază, fiind aduse de la un delfinariu public din oraşul lituanian Klaipeda, cu un transport via Cehia.

"Avem un moment fericit. În iarna asta am început să populăm Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN) cu alte animale, cu animale marine. Avem două foci de Marea Baltică, care ne-au venit de la Delfinariul Klaipeda, din Lituania, cu finanţarea de la Consiliul Judeţean”, a declarat directorul CMSN, Adrian Bâlbă.

Mamiferele, ambele exemplare tinere, au fost cazate în bazinul lor, aflat în aer liber, din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN) Constanţa. Acestea urmează să treacă printr-o perioadă de dresaj înainte de a se alătura celor doi delfini, urmând să facă parte din spectacole prezentate aici.

„Femela se hrăneşte numai din mână. A fost crescută la mână, fiind vorba de un bebeluş găsit pe coastele Mării Baltice, un bebeluş părăsit din diverse motive. Masculul a fost născut la Delfinariu Klaipeda. (…) Bebeluşul a costat un euro, masculul a costat 1.200 de euro. Sunt nişte sume modice. 1.200 de euro este o sumă modică pentru un animal aşa de frumos, un animal tânăr care sperăm să facă pui aici la Delfinariu. Masculul este născut în martie şi femela se estimează în mai. Încă nu au nume”, a adăugat Adrian Bâlbă.

El a precizat că aşteaptă ca şi alte animale să ajungă în această iarnă la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.

„Iată aceste două foci de Marea Baltică sunt un prim pas, un prim început. În decembrie sperăm pinguini, în ianuarie sperăm lei de mare de Namibia. Toate astea sunt nişte eforturi financiare, eforturi logistice. Toate astea au făcut posibil însă să oferim Constanţei un loc de recreere, un loc în care pot veni copiii să vadă multe animale interesante”, a mai declarat directorul CMSN Constanţa.

Cele două foci au fost aduse la Delfinariul din Constanţa după ce, la începutul acestei luni, îndrăgitul Johnny, leul de mare, a murit la vârsta de 21 de ani în urma unei afecţiuni cronice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici