Deplasarea oamenilor ar putea deveni sursă de energie

Energia eoliană şi cea produsă de forţa valurilor vor fi înlocuite de cea produsă de fluxul cumpărătorilor, ca ultimă sursă de energie gratuită.

31 afișări
Imaginea articolului Deplasarea oamenilor ar putea deveni sursă de energie

Deplasarea oamenilor ar putea deveni sursă de energie gratuită (Imagine: http://en.structurae.de)

Generatoare acţionate de presiunea paşilor vor fi instalate în podelele supermarketurilor şi gărilor, energia obţinută astfel fiind suficientă pentru a aprinde mii de becuri în centrele comerciale. Presiunea picioarelor pe podea va acţiona nişte pedale care vor pompa fluid prin nişte miniturbine care generează curent electric stocat în baterii, relatează The Sunday Times în ediţia electronică.

Inginerii care au creat dispozitivul instalat la staţia de metrou Victoria din Londra au estimat că 34.000 de pasageri pe oră ar putea produce energie pentru aprinderea 6.500 de becuri.

Tehnologia ar putea fi instalată şi sub liniile de cale ferată şi pe podurile rutiere pentru a exploata energia trenurilor şi a autovehiculelor în trecere. Aceasta a fost folosită anul trecut pentru a alimenta un detector de inundaţii la un pod din Midlands.

Una dintre primele locaţii în care ar putea fi implementată tehnologia ar putea fi Spinnaker Tower, pe scările care duc spre platforma panoramică din Portsmouth. "În afară de paşii vizitatorilor am luat în calcul folosirea mişcării oscilatorii a întregului Spinnaker Tower", a declarat unul dintre iniţiatorii conceptului.

Experimentele s-au efectuat pe minigeneratoarele implantate în încălţămintea militarilor, dar costul tehnologiei face ca aceasta să nu poată fi implementată la scară largă în viitorul apropiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici