- Home
- Life-Inedit
- (10.07.2019, 11:45)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Descoperire alarmantă în locul unde s-a scufundat submarinul „Komsomoleţ”: Radiaţiile depăşesc de 100.000 de ori nivelul admis
O echipă de cercetători susţine că a detectat material radioactiv care se scurge dintr-un fost submarin nuclear al forţelor marine sovietice, cunoscut drept „Komsomolets”, care s-a scufundat în 1989. Imagini sinistre cu submarinul scufundat în Marea Norvegiei au fost publicate recent în mediul online, informează RT.
39679 afișări

Eerie VIDEO from long-lost Soviet Submarine ‘Komsomolets’ released amid radiation leak reports
O echipă formată din cercetători ruşi şi norvegieni desfăşura o misiune de rutină, de supraveghere şi monitorizare a submarinului, atunci când una dintre mostrele prelevate a afişat un rezultat pozitiv pentru niveluri ridicate de radioactivitate. Epava este situată la o adâncime de aproape 1.700 de metri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Fragmente de istorie. Trei împărați, trei veri și un război mondial
-
Alegeri în Australia după 3 ani de incendii, pandemie şi inflaţie.Conform sondajelor, laburiştii i-ar putea învinge pe liberali
-
Poveşti care vindecă. A pierdut 40 kg. după o intervenţie de chirurgie bariatrică şi a ajuns să se iubească din nou
-
Sorin Oprescu rămâne în arest, în Grecia
Una dintre cele trei mostre extrase din ţevile circuitului de ventilaţie a arătat un nivel de radiaţie care depăşeşte de 100.000 de ori nivelul admis, scrie RT.
„Rezultatele sunt preliminare. Vom desfăşura o analiză mult mai amplă a mostrelor”, a declarat cercetătorul Hilde Elise Heldal, de la Institutul de Cercetare Marină din Norvegia.
Aceasta nu este prima dată când este găsit material radioactiv scurs de la submarinul sovietic. În 2007, o expediţie ştiinţifică din Rusia a detectat o creştere în emisiile nucleare.
Submarinul rus s-a scufundat pe 7 aprilie 1989, în urma unui incendiu izbucnit în sala motoarelor. Din cei 69 de membri aflaţi la bordul submarinului, 42 dintre aceştia au murit, restul fiind salvaţi de pescari norvegieni, după mai multe ore petrecute în apele îngheţate. Incidentul se numără printre cele mai mari tragedii din istoria navală a Uniunii Sovietice.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:31
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua a 84-a. Continuă bombardamentele / Zelenski cere prelungirea legii marţiale şi a mobilizării generale în Ucraina / Ultimii militari de la Azovstal s-au predat. Soarta a 250 de luptători ucraineni este în mâinile ruşilor
-
astăzi, 22:22
După Turcia, un alt stat vrea să blocheze aderarea Suediei şi Finlandei la NATO